Česká Lípa: Vedení města před Vánoci navštíví opuštěné matky i lidi bez domova

19.12.2014 19:00

Strávit příjemné odpoledne s těmi, na které se o Vánocích mnohdy zapomíná, vyslechnout jejich trápení a alespoň trochu jim zpříjemnit vánoční čas, se v letošním roce rozhodlo vedení města Česká Lípa.

Česká Lípa: Vedení města před Vánoci navštíví opuštěné matky i lidi bez domova
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Starostka Romana Žatecká, místostarostka Alena Šafránková i místostarosta Juraj Raninec tak v pondělí 22. prosince stráví odpoledne s klienty Domu rychlé pomoci a Domu humanity v České Lípě.

S matkami, které se ocitly v tíživé životní situaci, a jejich dětmi společně budou zdobit perníčky a vyrábět papírové řetězy na stromek, který poté společně ozdobí. Stromek pak budou představitelé radnice zdobit také s lidmi bez domova, kteří v současné době bydlí v Domě humanity.

„Vánoční svátky nejsou jen obdobím, které trávíme se svými blízkými, dáváme si dárky a společně hodujeme. Vánoce jsou také obdobím, kdy bychom měli vzpomenout na ty, kteří takové štěstí jako my nemají. Proto jsme se rozhodli strávit nějaký čas s těmi, kteří to nemají v životě jednoduché. Věřím, že i toto skromné gesto pomůže těmto lidem, aby se o Vánocích necítili sami. Budou mít navíc možnost svěřit se nám s problémy, které je trápí. Pokud to bude v naší moci, budeme se určitě snažit jim pomoci,“ uvedla starostka České Lípy Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…