České Budějovice: Do ulic vyjelo pět nových trolejbusů

03.08.2012 20:31

Trolejbusy pořídil Dopravní podnik v rámci projektu „Nákup 14 trolejbusů“, který je spolufinancován z fondů Evropské unie v rámci ROP Jihozápad.

České Budějovice: Do ulic vyjelo pět nových trolejbusů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Prvních 9 vozů bylo dodáno v loňském roce, zbývající část dodávky převzal dopravce na začátku července. Jedná se o největší investici do vozového parku v posledních letech, celková cena všech trolejbusů činí 227,2 mil. Kč, výše dotace z ROP NUTS II Jihozápad představuje 70,3 mil. Kč.

„Neustálá obnova vozového parku je nezbytná, avšak investičně velmi náročná. Proto jsem rád, že se nám daří hledat způsoby, jak držet krok s dobou a nabídnout našim cestujícím nové nízkopodlažní a ekologické trolejbusy,“ komentuje nákup nových vozů ředitel českobudějovického Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

Nákupy nových vozidel tímto pro Dopravní podnik nekončí. Ještě do konce letošního roku bude na základě úspěšně ukončeného výběrového řízení dodáno pět autobusů v hodnotě necelých 20 mil. Kč. Díky vhodně nastaveným zadávacím podmínkám se podařilo dosáhnout ceny přibližně o 5 mil. Kč nižší oproti původním  předpokladům. Každý z pěti autobusů tak bude o milion levnější, než byla dosud obvyklá cena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…