České Budějovice: Na cestující MHD už na zastávce u Samsona neprší

03.08.2012 12:57

Vedení města našlo možnost, jak dosáhnout dohody, která by vedla ke stavbě přístřešků na zastávkách MHD Samson a Senovážné náměstí – DK Metropol.

České Budějovice: Na cestující MHD už na zastávce u Samsona neprší
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Chceme ochránit lidi před nepřízní počasí a dosáhnout tak většího komfortu,“ vysvětluje hlavní důvody iniciativy první náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch (ČSSD). „Několik let se marně hledalo optimální řešení pro umístění přístřešku v zastávce Samson na Lidické třídě. Ten totiž nemohl stát samostatně přímo na chodníku, protože je pod komunikací rozsáhlé kabelové vedení. Nakonec naštěstí došlo k dohodě se společností Budějovický měšťanský pivovar a přístřešek je umístěn přímo na zdi, jejíž opravu ještě před instalací pivovar zaplatil,“ říká Miroslav Joch.

Další jednání město vede i s majiteli DK Metropol. „Už velmi dlouho usilujeme o to, postavit podobnou střechu nad hlavou pro cestující na zastávce na Senovážném náměstí – DK Metropol. Společná jednání naznačují, že by k dohodě mohlo dojít," nastiňuje možný optimistický závěr náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…