České Budějovice: Síť cyklostezek se bude dál rozšiřovat

27.02.2024 7:17 | Tisková zpráva

Při prosincovém otevření propojky Milady Horákové – Branišovská vedení Českých Budějovic avizovalo, že ve městě budou vznikat nejen nové silnice, ale i cyklostezky. Právě kolem nové propojky vznikla přes 1100 metrů dlouhá stezka pro pěší a cyklisty.

České Budějovice: Síť cyklostezek se bude dál rozšiřovat
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Musí tady být dostatečná kapacita chodníků i cyklostezek. Zatím touhle cyklostezkou, která navazuje na stávající síť komunikací, dojedeme do ulice Na Sádkách, ale chtěli bychom ji protáhnout až do Rožnova, k Jižní zastávce nebo ideálně až do Mladého ke Složišti,“ prohlásil tehdy 1. náměstek primátorky Petr Maroš, který zodpovídá za investice.

Na tuto stavbu byla městu přiznána dotace ve výši 85 procent nákladů z programu IROP v rámci ITI, jedná se o 12,7 milionu korun. Stezka je přístupná veřejnosti, aktuálně je tam zkušební provoz. Nové komunikace pro pěší a cyklisty jsou ale připravovány i v dalších částech Budějovic. Radní na svém zasedání 19. února vyhlásili zakázku na 2. etapu cyklostezky Suchomelská.

„Celkem 588 metrů dlouhý úsek bude hotový už letos,“ doplnil Petr Maroš. I na tuto stavbu obdrží město dotaci, tentokrát ve výši 5,5 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Dalšími plánovanými cyklostezkami jsou například Plynárenská - E. Krásnohorské a také Papírenská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…