České Budějovice sníží soukromé firmě odměnu za parkování

31.01.2012 9:51

Do rozpočtu Českých Budějovic přibude v příštích letech 9 miliónů korun. Zaslouží se o to dodatek ke smlouvě se společností VINCI Park CZ, která své závazky plní prostřednictvím společnosti Jihočeská parkovací. Ta se stará o výběr parkovného v jihočeské metropoli. Dodatek ve středu 25. 1. 2012 schválili radní.

České Budějovice sníží soukromé firmě odměnu za parkování
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Podle dodatku smlouvy na zajištění správy, provozu, údržby a rozvoje systému parkování na území města, účinném zpětně od roku 2011 do roku 2015, se sníží celková roční odměna společnosti o zhruba 2,4 miliónu korun.

„Původní smlouva byla pro město značně nevýhodná, a proto bylo mým záměrem ji vypovědět. Nalezl jsem kvalifikované důvody pro výpověď i pro neplatnost smlouvy a předložil je radě města,“ shrnul nejrazantnější kritik smlouvy radní Tomáš Bouzek (TOP 09). Právě strana TOP 09 patřila k největším kritikům smlouvy, která významnou část peněz, vybraných z parkovného, zajišťuje jako zisk soukromé firmě.

„Díky našemu soustavnému tlaku, směřujícímu k vypovězení smlouvy s firmou VINCI Park CZ, došlo k opětovnému jednání s touto společností. Při něm jsme dosáhli dohody, která je pro město výrazně výhodnější, než byla původní smlouva,“ uvedl náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).  

Podle něj povede schválení dodatku k úspoře nákladů města a středeční rozhodnutí radních vnímá jako krok správným směrem. „Je přece logické, aby vybrané peníze z parkovného zůstaly z významné části městu a jeho organizacím a výhradně nezajišťovaly zisk soukromé firmě,“ řekl už vloni Bouzek na adresu smlouvy týkající se správy parkovacího systému v krajském městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…