Skandál v Budějovicích. Pedagog vydělával na svých studentech

26.01.2012 13:11

Poměrně velký skandál musí teď řešit na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích. Vedoucí zdejší Katedry výchovy ke zdraví Milada Krejčí měla na svých studentech vydělávat. Děkan fakulty Jihočeské univerzity Michal Vančura kantorku dočasně postavil mimo službu.

Skandál v Budějovicích. Pedagog vydělával na svých studentech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

 


Krejčí měla údajně studenty nutit, aby si například kupovali trička s logem fakulty. Na tom by nebylo až tak nic špatného, ale trička vyráběla firma jejího manžela a syna.

„Šlo o trička za 250 korun, a myslíme si, že by se dala pořídit i levněji. Je to celé o byznysu, který tu paní Krejčí zavádí. Podivné jsou i různé kurzy, včetně lyžařského, který byl asi o dva tisíce dražší,“ řekl pro ParlamentniListyl.cz student Tomáš M.

Vedení je zděšeno

Sám děkan fakulty Vančura je zděšen. “Udělám vše proto, abychom to objektivně prošetřili a posoudili. Tohle tady trpět nehodlám. Chci skutečně velmi důkladně prověřit všechna podezření, protože nešlo jen o ta trička,“ přiznal Michal Vančura.

Právě třeba předražené kurzy, které měly být prý dražší, než v normální cestovní kanceláři, jsou také podivné.

Nařčení odmítá

 

Sama vyučující Milada Krejčí nařčení odmítá. “Nikoho jsem k ničemu nenutila, nic špatného jsem neudělala a rozhodně jsem neporušila zákon. Možná byla chyba v komunikaci, ale rozhodně jsem nikomu neublížila,“ hájí se vedoucí katedry.

Fakultě přijde podivné i to, že peníze za prodej triček nešly přímo přes pokladnu fakulty, ale přes katedru a tudíž přes Miladu Krejčí. Ta přiznává, že toto bylo jediné pochybení, ale její snahou bylo propagovat fakultu, což je prý běžné. A snahou bylo, aby studenti chodili jednotně oblečeni.

Kolik si ale tak firma jejího manžela a syna mohla vydělat, a zda šlo o první případy, musí odhalit až vnitřní šetření na fakultě.

Politici čekají na výsledky

 

Nikdo z politiků města ani kraje se nechce ke kauze zatím vyjadřovat. Prý si počkají na výsledky prověřování. Sami ale přiznávají, že jde o podivné praktiky, které degradují pověst univerzity.

Kromě problémů na škole, může mít Krejčí i její rodina i problémy se zákonem. Není vyloučeno, že se všeho chodí ještě policie a třeba i Živnostenský nebo finanční úřad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…