Český Těšín: Setkali jste se s falešnou sbírkou? Kontaktuje městskou policii

22.02.2017 20:31

Městská policie Český Těšín obdržela prostřednictvím sociálních sítí informace o tom, že se v okolí nákupních center na území města začaly objevovat osoby, které vybírají peníze pro neslyšící. Již v minulosti přinesly média informaci, že sbírka je falešná a stojí za ní gang cizinců.

Český Těšín: Setkali jste se s falešnou sbírkou? Kontaktuje městskou policii
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Žádné informace o konání veřejné sbírky nemáme, hlídky provedou prověrku, zda jsou dodržena ustanovení zákona 117/2001 Sb. o veřejných sbírkách,” uvedl ředitel Městské policie Český Těšín Petr Chroboczek. Pokud má občan podezření, že se setkal s podvodem, měl by ihned kontaktovat dozorčího městské policie.

Podle sdělení oddělení účetnictví městský úřad sbírky nepovoluje. Povolení sbírek je v kompetenci příslušného krajského úřadu a v hlavním městě pak Magistrátu hlavního města Prahy. Legitimní jsou sbírky pořádané v souladu se zákonem 117/2001 Sb.o veřejných sbírkách.

Město dohlíží na sbírky, které se provádějí pokladničkami a organizátor splní požadavek zákona v §11 a oznámí konání sbírky odpovědnému zaměstnanci finančního odboru. Tento zaměstnanec postupuje v souladu se zákonem a pokladničky zapečetí. Pečeť podepíše a opatří razítkem. U takto označené pokladničky může mít občan jistotu, že je sbírka povolená.

Provádí-li se sbírka prodejem předmětů, nemá organizátor povinnost tuto oznamovat na příslušném MěÚ. I v tomto případě musí mít organizátor povolení příslušného krajského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…