Český Těšín: Město vyměnilo kontejnery na elektroodpad

14.02.2017 13:59

Pět speciálních kontejnerů na drobné elektrozařízení mohou od roku 2012 využívat občané Českého Těšína. Nyní je město ve spolupráci s kolektivním systémem ASEKOL vyměnilo za nové.

Český Těšín: Město vyměnilo kontejnery na elektroodpad
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Jsou lépe zabezpečené a měly by být odolné proti krádežím,“ vysvětluje referentka odpadového hospodářství českotěšínské radnice Lenka Kročková.

Vykrádáním dochází nejen ke škodám, ale také k nepořádku. Hlavně při vykrádání obsahu nádob na šatstvo si pachatele na místě vybírají kousky, které jim vyhovují nebo jsou cennější a mohou je ještě zpeněžit, a zbytek rozhází po okolí.

Stacionární kontejnery na elektroodpad usnadňují lidem odevzdávání vysloužilých spotřebičů blíže místu jejich bydliště. S drobnými elektrospotřebiči tak již nemusí do sběrného dvora.

Do nádob mohou lidé odevzdávat drobná elektrozařízení jako jsou např. kalkulačky, rádia, malé počítačové vybavení, discmany,  telefony, elektronické hračky  a podobně. Kontejnery jsou vybaveny také boxem pro sběr baterií.

Do kontejnerů naopak nepatří: televizory, počítačové monitory, zářivky, úsporné žárovky, velké domácí spotřebiče jako jsou třeba ledničky, pračky a chladničky. Tato větší zařízení se odevzdávají ve sběrném dvoře, případně v prodejnách elektrospotřebičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…