Český Těšín zve na Cyrilometodějské slavnosti

22.06.2017 12:28

Na Cyrilometodějské slavnosti se mohou poprvé těšit občané hraničního Českého Těšína.

Český Těšín zve na Cyrilometodějské slavnosti
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Vedení města  ve spolupráci s českotěšínskými církvemi a odborem školství a kultury připravilo připomínku věrozvěstů, která je od roku 1990 státním svátkem a dnem volna, doplněnou o bohatý kulturní a sportovní program. Akce proběhne ve středu 5. července od 14 do 21 hodin v parku Adama Sikory.

„Zveme občany ke společnému strávení tohoto svátku. Naši předkové se díky dvěma apoštolům vydali na cestu vzdělanosti a křesťanství, která nás dovedla až k dnešnímu dni. Doufám, že společně strávíme milé odpoledne a získáme něco z jejich odkazu, budeme se jím inspirovat a vnášet jej do našeho života,“ uvedl starosta Českého Těšína Vít Slováček s tím, že Cyril a Metoděj přispěli velkým dílem k budování významu Evropy, nejen pokud jde o její křesťanský základ, ale i co se týká občanské a kulturní jednoty.

Připomenutí jednoho z nevýznamnějších milníků naší historie zahrnuje přednášky, hudební vystoupení, ale také sportovní a zábavné aktivity pro celé rodiny, mimo jiné let horkovzdušným balónem. Do organizace slavností se zapojily místí církve i sdružení. Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…