Charitativní závod Znojmo Extreme 790 bude moderovat Hrabě s Pártlovou

03.04.2018 21:16

Charitativní závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – letos přivítá známou a oblíbenou dvojici kamarádů, která se tu představí v roli moderátorů akce.

Charitativní závod Znojmo Extreme 790 bude moderovat Hrabě s Pártlovou
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Herce a znojemského rodáka Miroslava Hraběte doplní zpěvačka a hvězda pořadu 3v1 Martina Pártlová. „Bude to pecka, těším se,“ neskrývá své nadšení Miroslav Hrabě, který se tak ve Znojmě před vinobraním, kde mu již léta patří role krále Jana Lucemburského, ukáže ještě 16. června. Kdo tak nechce přijít o jedinečný sportovní zážitek spojený se skvělými moderátory a baviči, má možnost se od pondělí 9. dubna registrovat na závod Znojmo Extreme 790.

„Do Znojma se hrozně rád vracím. Proto když přišla nabídka stát se součástí této skvělé akce a pomoci dobré věci, neváhal jsem ani minutu. Možná se s Martinou vyhecujeme a vyběhneme si radniční věž taky,“ bavil přítomné novináře Hrabě. „Já sice aktivně sportuji, ale jak jsem to tak viděl, tak zdolat radniční věž není žádná sranda, kor pro někoho, kdo má dva metry,“ dodal s úsměvem Hrabě.

Závod i večerní doprovodný program se letos budou kompletně odehrávat na Obrokové ulici, kde přibude další velkoplošná obrazovka pro přenos závodu. „Jedna obrazovka bude umístěna přímo u radniční věže, druhá pak níže před obchodním domem Dyje. Chceme oživit celou Obrokovou,“ dodává starosta Znojma Jan Grois. Stánky s občerstvení jsou samozřejmostí.

Startovné, které je letos 1 000 korun za tým, putuje přes Nadační fond Pink Bubble na podporu Znojmačce Nelle Liškové. Nella trpí těžkým onemocněním ledvin – o ty svoje přišla a ty transplantované moc nezabraly. Nemůže kvůli tomu žít normální život. „Děkuju všem, kteří mi chtějí pomoci,“ říká Nella Lišková. Jelikož velice ráda maluje a ručně vyrábí i krásná mýdla, bude možné Nellu přímo na akci podpořit i jinak než startovným.

Registrace na závod bude spuštěna v pondělí 9. dubna ve 12:00 přes web www.extreme790.cz. S registrací doporučujeme neotálet, v minulém roce se startovní pole 30 týmy, což je maximum, zaplnilo již za 48 hodin. Soutěžit se bude v kategoriích muži, ženy a mix, každý tým musí mít pět členů.

Pokyny k registraci jsou uvedené na webu www.extreme790.cz. Startovné, jak je uvedeno výše, putuje přímo na účet Nadačního fondu Pink Bubble (253135368/0300), variabilním symbolem je 20180616 (= datum závodu). Do textu je nutné napsat název registrovaného týmu.

Začátek závodu bude ve 13:00 hodin, přičemž mezi 12:00 a 13:00 hodinou si budou moci závodníci opět projít radniční věž a prozkoumat tak terén. „Ale opravdu jen projít, žádné běhání, aby nedošlo k úrazu,“ doplňuje starosta Grois. Předpokládaný čas vyhlášení výsledků je 18:00, předání cen proběhne také na Obrokové.

O ZÁVODU

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže na Obrokové ulici. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Na organizaci již 3. ročníku závodu, který proběhne v sobotu 16. června, město i letos spolupracuje s Rabbits Znojmo. Více informací na www.extreme790.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…