Cheb: Kompostéry jsou již k dispozici

28.07.2017 9:17

Zájemci, kteří město požádali o přidělení kompostérů, si je mohou vyzvednout v areálu společnosti Chetes - denně v době od 7 do 19 hodin.

Cheb: Kompostéry jsou již k dispozici
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Tento projekt je spolufinancován z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 - 2020.

Zájemcům, kteří město požádali o přidělení kompostérů, jsou již k dispozici. Vyzvednout si je mohou v areálu společnosti Chetes v sousedství sídliště Spáleniště (Pelhřimovská 1). „Kompostéry jsou připraveny na vrátnici areálu. Vydávají se denně, tedy od pondělí do neděle vždy v době od 7 do 19 hodin. Času je dostatek, není třeba spěchat. Vydávání bude probíhat minimálně do konce září, ale termín můžeme v případě potřeby prodloužit. Kompostéry jsou zabaleny v přepravní fólii. Rozměr rozloženého kompostéru pro přepravu je 110 x 70 x 18 centimetrů,“ uvedl místostarosta Zdeněk Hrkal.

Občanům jsou kompostéry vydávány po vyplnění a podpisu Smlouvy o výpůjčce a následném darování. Do připravených formulářů je z občanského průkazu, který je nutné mít s sebou, třeba doplnit jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště a také adresu místa, kde bude kompostér umístěn. Když bude kompostér stát u domu či chaty, postačí adresa nemovitosti. V případě, že se jedná o zahrádku bez objektu, je nutné znát číslo parcely a katastrálního území. Výpůjčka je na dobu pěti let a poté kompostéry bezplatně přejdou do vlastnictví občanů. „Město na základě zaslaných rezervací koupilo 700 kusů kompostérů. Na jejich pořízení se nám podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje 85 procent nákladů. Jedná se o velmi kvalitní typ kompostéru s dlouhou životností. Pořizovací cena jednoho je kolem 3400 korun,“ uzavřel místostarosta Hrkal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…