Cheb: Občané chodí za starostou s mnoha dotazy

03.02.2018 9:36

Včerejšího setkání se zúčastnilo 26 diskutujících z řad chebské veřejnosti. Nejvíce je trápí nedostatek parkovacích míst ve městě.

Cheb: Občané chodí za starostou s mnoha dotazy
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Prvního letošního setkání chebské veřejnosti se starostou města Zdeňkem Hrkalem se zúčastnilo 26 diskutujících. V rámci těchto již pravidelných hovorů se občané svěřují se svými požadavky, názory, nápady i stížnostmi. Starosta pak následně diskutovaná témata konzultuje s příslušnými vedoucími odborů a společně hledají jejich možná řešení.

„Musím se přiznat, že jsem takto nabitý „Den se starostou“ nečekal. Těch dotazů byla celá řada, nejvíce se však lidé zajímají o parkovací systém ve městě, a nedostatek parkovacích míst se jeví jako nejzásadnější problém. Další témata se týkala budování cyklostezek, připravované revitalizace sídliště Spáleniště, sociálních záležitostí, výstavby bytů i prodeje stavebních parcel nebo také činnosti městské policie. Prostě těch věcí k řešení je celá řada. V mnoha případech budu záležitosti konzultovat s vedoucími příslušných odborů, taktéž o činnosti městské policie a názorech veřejnosti budu informovat jejího ředitele. Jsem rád, že se tato aktivita u občanů osvědčila a jejich zájem o tyto debaty mne těší. Je to lepší příležitost, jak být Chebanům více nablízku, než diskuse na sociálních sítích.Tam totiž často nelze jednoznačně celý stav situace popsat. A mnohdy to komplikuje i fakt, že někteří vyjadřují svůj názor bez znalosti věci,“ sdělil starosta.

Další plánované setkání s veřejností se bude konat v kanceláři starosty 7. března od 14 hodin. Své podněty však lze zasílat na email: hrkal@cheb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…