Cheb: Začala rekonstrukce další části Lesní ulice na Skalce

07.04.2024 11:33 | Tisková zpráva

Letošní úpravy se budou týkat především prostoru pod třemi panelovými domy ve spodní části ulice.

Cheb: Začala rekonstrukce další části Lesní ulice na Skalce
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V tomto týdnu byla zahájena druhá etapa celkové rekonstrukce Lesní ulice na sídlišti Skalka. Rozdělena bude do tří fází, přičemž letos se zrealizuje první fáze a zbylé dvě by měly přijít na řadu v následujících dvou letech. Letošní úpravy se budou týkat především prostoru pod třemi vyššími panelovými domy ve spodní části Lesní ulice. Vznikne zde nová komunikace, kolem které budou parkovací místa. Ta se napojí na stávající slepou komunikaci, která se rovněž zrekonstruuje. 

Na základě výsledků výběrového řízení na zhotovitele přijde letošní fáze rekonstrukce na zhruba 20,5 milionu korun. To je přibližně o 4 miliony méně, než kolik činil předběžný odhad v projektové dokumentaci. Stavební práce mají trvat osm měsíců, takže hotovo by mělo být v závěru letošního roku. Vedle již zmíněného vybudování nové komunikace a rekonstrukce komunikace stávající se počítá například také s novou dešťovou kanalizací a veřejným osvětlením, rekultivací okolních ploch či výsadbou nové zeleně. Díky provedeným úpravám má v této části Lesní ulice výrazně přibýt parkovacích míst, mělo by jich zde být téměř devět desítek.

V dalších dvou fázích proběhne rekonstrukce dosud neupravené části Lesní ulice až k prodejně Ohana.

První etapa rekonstrukce proběhla v roce 2012, kdy se upravila část Lesní ulice od křižovatky s ulicí Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi přehrady. Díky provedeným úpravám tehdy přibyly desítky parkovacích míst a opravený úsek mohl být díky rozšíření komunikace zobousměrněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…