ČEZ Akademie má namířeno do Chebu a Karlových Varů

18.03.2024 13:04 | Tisková zpráva

Poradenství a různé inspirace „jak na to“ nabízí i letos putovní ČEZ Akademie. Již 19. března zamíří do Zákaznického centra Skupiny ČEZ v Chebu a o den později do Karlových Varů. Na obou místech si mohou zájemci například nechat zkontrolovat správnost nastavení záloh, nebo probrat možnosti, jak uspořit co nejvíc za energie. Odborníci jsou také připraveni s nimi prokonzultovat vše ohledně fotovoltaiky i tepelného čerpadla, budou je také informovat o nejběžnějších praktikách energošmejdů. Přednášky, odborné poradenství, osobní konzultace – to vše je určeno pro širokou veřejnost zdarma bez ohledu na to, zda se jedná o zákazníky ČEZ či nikoliv.

ČEZ Akademie má namířeno do Chebu a Karlových Varů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Projekt ČEZ Akademie zaměřený na komplexní poradenství zejména v oblasti energetických úspor spustil ČEZ loni. Na přednášky a diskuze s experty ČEZ Prodej dorazilo téměř 4 000 účastníků. Lidem, kteří chtějí realizovat energetické úspory, mít energie pod kontrolou a aktivně řídit svoji spotřebu, zprostředkovává ČEZ Akademie přístup k know-how špičkových odborníků. Zákazníci tak získávají konkrétní doporučení a případně ujištění, že jdou ve svých již realizovaných opatřeních správnou cestou. V průběhu roku 2023 se roadshow ČEZ Akademie uskutečnila ve 12 městech po celé republice. Letos v prvním pololetí na ně naváže 20 zastavení a po prázdninových měsících k nim přibydou další.

„Potenciál ušetřit významně za energie pomocí dobře rozmyšlených úsporných kroků je u českých domácností stále ještě obrovský. Zateplení, výměna oken, pořízení fotovoltaiky, to všechno jsou opatření, která mohou snížit spotřebu o desítky procent. ČEZ Prodej má s tématikou úspor dlouholeté zkušenosti a navíc řadu odborníků, kteří umí fundovaně posoudit situaci konkrétní domácnosti. V rámci roadshow se tak každý může přijít poradit, jak do budoucna platit méně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Podle jeho dalších slov budou pro všechny zájemce k dispozici odborníci hned na několik oblastí. Osobní konzultace tak mohou příchozí využít například na téma zavádění úsporných opatření v domácnosti, pořízení fotovoltaiky nebo tepelného čerpadla, správné nastavení záloh, jak si poradit s případným vysokým nedoplatkem za energie, nebo jaké různé produkty na elektřinu a plyn máme aktuálně v nabídce. „V rámci každého zastavení jsou také naplánovány přednášky o aktuálním dění, které energetiku zasazují do širšího evropského i světového kontextu,“ dodává  Tomáš Kadlec.

V Karlovarském kraji zavítá ČEZ Akademie 19. března do Chebu, kde roadshow proběhne od 9 do 17 hodin v tamním Zákaznickém centru Skupiny ČEZ v ulici Svatopluka Čecha.  Ve stejném čase, ovšem 20. března budou odborní konzultanti čekat na návštěvníky Zákaznického centra  Skupiny ČEZ v Karlových Varech v Jateční ulici.

Hlavní přednáška začíná v 9 hodin (druhá v 15.30) a je vždy věnována tématu „Jak dostat energie pod kontrolu“, což například obnáší konkrétní příklady pro úsporu energií v bytech a domech, představení moderních technologií pro rodinné domy, ale i jak si dát pozor na energošmejdy. Poté bude následovat klasické energetické poradenství, včetně kontroly nastavení záloh a plateb u odběru elektřiny a plynu v domácnostech a také konzultace s odborníkem na stavební a energetické úspory domů. Pro zpestření celého dne jsou pro návštěvníky ČEZ Akademie připraveny speciální brýle s virtuální realitou ReakTOUR, které je přenesou do běžně nepřístupných míst českých jaderných elektráren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…