Chomutov opraví komunikaci procházející velkými sídlišti. První etapu zahájí už letos v létě

12.03.2023 21:00 | Tisková zpráva

Chomutovští radní vyhlásili zadávacího řízení k obnově povrchu komunikací v ulici Březenecká a také Pod Strážištěm. Fakticky tím zahájili úvodní etapu obnovy celé klíčové komunikace, která vede skrz velká chomutovská sídliště. Plánem města je opravit v následujících letech všechny úseky mezi sídlišti Březenecká a Písečná.

Chomutov opraví komunikaci procházející velkými sídlišti. První etapu zahájí už letos v létě
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

V první etapě projektu budou obnoveny povrchy v ulicích Březenecká a Pod Strážištěm. Jedná se o obnovu asfaltových krytů komunikací, stávajících zálivů nástupišť MHD a přechodových ostrůvků. Součástí díla bude taktéž příprava infrastuktury v podobě položení chrániček metropolitní sítě a nového veřejného osvětlení. Předpokládaná hodnota této etapy je kolem 25 milionů korun.

„Obnova hlavní sídlištní komunikace je prioritou současného vedení města. V každém dalším roce chceme pokračovat navazující etapou tak, aby byla silnice od Březenecké až po Písečnou pohodlná pro řidiče a bezpečná pro chodce,“ uvádí David Dinda, náměstek primátora, který má v gesci rozvoj a investice města.

Aktuálně bude probíhat tendr na zhotovitele tohoto projektu. V květnu by město chtělo již podepsat smlouvu s vítězným uchazečem a od léta do konce roku pak práce realizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…