Chrudim: Hodil by se vám kompostér? Město vám ho půjčí

18.08.2017 19:42

Město Chrudim podalo v listopadu 2016 žádost o dotaci do 40. výzvy Operačního programu Životní prostředí na projekt Podpora domácího kompostování města Chrudim. Výzva byla zacílena na předcházení vzniku odpadů, zejména na pořízení domácích kompostérů, kontejnerů, štěpkovačů apod.

Chrudim: Hodil by se vám kompostér? Město vám ho půjčí
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Záměr počítá s pořízením 1 500 kusů kompostérů. Kromě nich se mají díky dotaci pořídit také nádoby na textilní materiál do sběrného dvora a dvě knihobudky, které budou instalovány na recepci plaveckého bazénu a sportovní haly.

Projekt hodnotící komisi zaujal a byl doporučen k financování. Nyní probíhají práce na přípravách zadávacího řízení na pořízení kompostérů.

Pokud máte i vy zájem o kompostér (objem cca 900 l, materiál plast, odolný oproti nárazu a UV záření, s provzdušňovacími otvory, plné stěny, možnost vybírání kompostu z každé strany), můžete jednoduše vyplnit elektronickou žádost (ZDE).

Zapůjčení kompostérů bude ošetřeno smlouvou o výpůjčce uzavírané na 5 let, ve které se občan zaváže kompostér umístit na vlastním či pronajatém pozemku na katastrálním území Chrudim, Topol, Medlešice, Vestec u Chrudimi a Vlčnov u Chrudimi, a to s možností kontroly umístění kompostéru.

Přidělováno bude podle pořadníku

Dále se zájemce po dobu udržitelnosti projektu zaváže, že bude kompostér využívat k danému účelu, tedy ke kompostování biologicky rozložitelného odpadu. Kompostéry budou zapůjčeny uchazečům vybraným na základě pořadníku sestaveného z došlých přihlášek poslaných do 30. září 2017.

Výpůjčka bude realizována bezplatně a po době udržitelnosti přejdou kompostéry i bezplatně do vlastnictví vypůjčitele. Předpokládaný termín zahájení distribuce kompostérů je na konci roku 2017.

O veškerých krocích budeme průběžně informovat na webových stránkách (ZDE) v sekci Aktuality a Měli byste vědět.

Další informace Vám, v případě Vašeho zájmu, podá Jana Harvánková z Odboru územního plánování a regionálního rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…