Chrudim: Nový velký herní prvek v chrudimském Městském parku

27.07.2018 10:49

Rada města Chrudim na svém posledním jednání v polovině července souhlasila s doplněním velkého hracího prvku do chrudimského Městského parku.

Chrudim: Nový velký herní prvek v chrudimském Městském parku
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Po instalaci originálního herního prvku z dřevěných kůlů, lan a spojů, který byl v první polovině roku 2016 umístěn do trávníkové plochy v areálu parku, a instalaci dalších dvou menších dřevěných prvků na konci téhož roku, se jedná o další krok směřující k oživení parku. Prvek bude dominantní částí zahájeného projektu dětského hřiště, které bude situováno v horních partiích parku vedle dopravního hřiště.

„Jedná se o prostor, kde byl dřív volejbalový kurt a hřiště na pétanque. Obě místa byla donedávna zarostlá a nevyužívaná, což je vzhledem k návštěvnosti parku i blízkosti bytových sídlišť velká škoda,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

K instalaci byla vybrána víceúčelová herní sestava, která je ve stejném duchu jako ostatní již dříve instalované prvky. Jedná se o cca 21 metrů dlouhý víceúčelový herní prvek z lepeného dřeva, který obsahuje věže, skluzavky, mostky, přechody, hrazdy, kolmé žebříky, lanové prvky, lanové mostky a kolmou šplhací síť ve tvaru pavučiny. Prvek, který svým vzhledem zapadá do celkové koncepce parku, bude na místo instalován včetně dopadové plochy.

Město chce do nové sestavy investovat téměř 1,5 milionu korun včetně DPH. Cena přitom zahrnuje dodávku, montáž na místě a vytvoření rozsáhlé dopadové plochy tak, aby vše odpovídalo požadavkům norem na herní prvky a tlumící povrchy. Realizace proběhne v druhé půli srpna.

Podle architektonického návrhu bude připravované dětské hřiště rozděleno na herní plochu s jednotlivými herními prvky a klidovou travnatou plochu, která umožní i hraní míčových her. Z důvodu zajištění větší bezpečnosti bylo již v loňském roce zbudováno nové oplocení areálu směrem k železniční trati.

„Do budoucna by mohlo být dětské hřiště propojeno se stávajícím areálem dopravního hřiště, ve kterém by rovněž mělo postupně dojít k úpravám některých objektů i nástupního prostoru,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…