Chrudim poskytuje seniorům vůbec nejlepší možnou péči

23.07.2017 19:04

Péče o seniory je v Chrudimi na nejvyšší možné úrovni: Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim (CSSP), příspěvková organizace města Chrudim, v těchto dnech získalo prestižní ocenění Značka kvality v sociálních službách v kategorii Pečovatelské služby. A to hned plných pět hvězd; nejvíce, kolik je možné získat.

Chrudim poskytuje seniorům vůbec nejlepší možnou péči
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

CSSP je teprve druhým zařízením v celé České republice, které pětihvězdičkové hodnocení získalo, a prvním v Pardubickém kraji. Značku kvality uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, profesní organizace sdružující poskytovatele sociálních služeb. Je tak důležitou zpětnou vazbou odborníků z oboru.

Certifikace vychází z modelu hodnocení sociálních služeb v Rakousku, Velké Británii a ve Švýcarsku. Týkala celé pečovatelské služby, do které spadá jak terénní služba, tak i péče poskytovaná v bytech domů s pečovatelskou službou. V těch totiž klienti žijí stejně jako v nájemních bytech, navíc ale mohou 24 hodin denně využívat komplexní škálu služeb; od nákupu, přípravy a podání jídla, přes osobní hygienu až po zajištění úklidu domácnosti.

„Ocenění vnímám jako výsledek koncepční práce, kterou odvedly předchozí generace ředitelek centra, a rovněž jako ocenění současného vedení, které na tuto práci navazuje a dále ji rozvíjí,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček. „První základy úspěchu se pokládaly už od počátku devadesátých let, kdy pracovníci centra absolvovali profesní stáže ve švýcarském Volketswil a v holandském Ede,“ doplňuje starosta Řezníček.

„Rád bych zdůraznil, že nejde jen o výsledek papírování, ale že skutečně celá komise sem v květnu dorazila a velmi přísně prověřovala, jestli to, co bylo v dokumentech, odpovídá i skutečnosti,“ těší místostarostu Miroslava Tejkla, v jehož gesci jsou právě sociální věci. „Je na místě poděkovat ředitelce CSSP ředitelce Martě Menšíkové i ředitelce Haně Darmovzalové, toho času na mateřské dovolené, za skvělou práci,“ dodává místostarosta.

„Ocenění je udělováno na dobu tří let. Po této době je nutné značku kvality znovu obhájit. To pro nás znamená nenechat se ukolébat úspěchem, ale dále tvrdě pracovat na kvalitě organizace a rozvíjet ji,“ říká ředitelka CSSP Marta Menšíková.

Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim je unikátní tím, že v rámci jedné příspěvkové organizace je péče a podpora poskytována prostřednictvím pečovatelské služby, domácí zdravotní a ošetřovatelské péče, denních stacionářů Jitřenka a Pohoda, tří domů s pečovatelskou službou, půjčovnou kompenzačních pomůcek, Senior klubem a klubem na podporu pečujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.