Debrecen a Brno chtějí více spolupracovat

17.01.2015 19:02

Užší spolupráce v oblasti cestovního ruchu, vysokých škol a rozvoje regionů byla hlavním tématem setkání primátora města Brna Petra Vokřála a starosty druhého největšího města Maďarska Debrecenu Lászla Pappa ve čtvrtek 15. ledna 2015.

Debrecen a Brno chtějí více spolupracovat
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Všichni zúčastnění se shodli na zvýšení úrovně spolupráce obou měst s tím, že chtějí vytvořit lepší podmínky pro vzájemný cestovní ruch. Diskuse se týkala také výměny zkušeností v oblasti inovačních technologií. U jednání byl rovněž přítomen velvyslanec Maďarska v ČR Tibor Petö.

Delegace se v Brně zúčastnila zahájení veletrhu Regiontour 2015, který se letos představuje v novém formátu zdůrazňujícím spolupráci a nabídku států Visegrádské čtyřky v oblasti cestovního ruchu a rozvoje turistiky v příhraničních regionech. Partnerskou zemí veletrhu se poprvé stalo Maďarsko, které svou prezentaci staví na tradičních silných stránkách své turistické nabídky – lázeňství a gastronomii. Čeští turisté v Maďarsku v posledních letech obsazují pátou až šestou příčku v počtu návštěvníků.

Univerzitní město Debrecen

Debrecen má více než 200 000 obyvatel a je nejvýznamnějším kulturním, historickým, vědeckým a hospodářským centrem celého východního Maďarska. Svou blízkostí k Rumunsku a k Ukrajině je předurčeno stát se zajímavým investičním a dopravním střediskem. V roce 2006 byla dokončena dálnice M35, která spojuje město s dálnicí M3 ve směru Miškovec a Budapešť. Letiště Debrecen je od roku 2004 mezinárodním letištěm s převahou charterových letů. Jako významné univerzitní město každoročně přitahuje tisíce zahraničních studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…