Díky obchvatu se v Chrudimi vysadí tři nové aleje stromů

31.08.2014 10:56

Stavba chrudimského obchvatu přinese městu – kromě odklonění tranzitní dopravy – ještě jeden příjemný bonus, nové stromové aleje.

Díky obchvatu se v Chrudimi vysadí tři nové aleje stromů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V průběhu výstavby obchvatu došlo k zásahu do biokoridoru u Medlešic i kácení na dalších místech, součástí dokumentace pro stavební povolení proto byla i náhradní výsadba. V roce 2014 Ředitelství silnic a dálnic ČR požádalo o snížení rozsahu náhradní výsadby podél obchvatu s tím, že část výsadby bude možné provést i na pozemcích ve vlastnictví města Chrudim.

Rada města Chrudim na svém jednání minulý týden proto diskutovala i o nabídce ŘSD ČR a rozhodla o udělení souhlasu Ředitelství silnici a dálnic k náhradní výsadbě zeleně na pozemcích města.

Náhradní výsadba by měla být provedena celkem ve třech lokalitách, a to v Nerudově ulici, v Čáslavské ulici (podél nové cyklostezky Chrudim – Markovice pod sídlištěm Vaňkova) a v sídlišti Na Větrníku. Ve všech případech to umožňuje schválený územní plán města.

„Považujeme to za velmi dobrý nápad. Sami jsme ve vybraných lokalitách liniovou výsadbu plánovali, ale dohoda s ŘSD umožní, že výsadba bude realizována mnohem rychleji. Navíc tím město ušetří statisíce korun,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Na výsadbu v Nerudově ulici i Na Větrníku již jsou zpracované projekty, poslední projekt bude připraven v nejbližší době. Část náhradní výsadby by měla být provedena ještě v roce 2014, zbývající část poté ještě před dokončením I. etapy obchvatu, tedy pravděpodobně v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: chrudim.eu

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…