Domkaři v Havířově budou mít nové kompostéry

31.05.2018 14:30

Po více než roce, co město zjišťovalo zájem havířovských domácností o kompostéry, se jich majitelé domků konečně dočkají. Díky dotaci Ministerstva životního prostředí pořídí město 1400 domácích kompostérů a nejen to. Ve městě přibude také 15 kontejnerů na textil a oděvy. K dispozici budou na podzim letošního roku.

Domkaři v Havířově budou mít nové kompostéry
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

O dotaci na pořízení kompostérů žádalo město již dvakrát. Poprvé byla jeho žádost zamítnuta z důvodu omezených finančních prostředků ministerstva, a tak to Havířov vloni v červenci zkusil znovu.

"V rámci předcházení vzniku biologicky rozložitelných komunálních odpadů pořizujeme především do zahrad rodinných domů celkem 1400 kompostérů a 15 kontejnerů na textil, jehož separace také výrazně přispívá předcházení množství směsného komunálního odpadu ukládaného na skládky," sdělil hospodářský náměstek primátorky Karel Šlachta.

Pořízení kompostérů a kontejnerů na textil vyjde město na téměř 4 a půl milionu korun. Dotace ministerstva na pořízení kompostérů a kontejnerů na textil pokryje až 85 procent uznatelných nákladů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…