Dopravní podnik dosud zprovoznil čtyři tramvajové linky

02.12.2014 19:29

Zaměstnancům Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) se dosud podařilo obnovit provoz na tramvajových linkách č. 3, 9, 12 a 18. Na zprovoznění dalších se intenzivně pracuje. O aktuální situaci nyní veřejnost informují i revizoři DPP. Pražské metro dnes bude mimořádně v provozu do 1:30 ráno. Lesy hl. m. Prahy důrazně varují Pražany před vstupem do lesů. Vlivem námrazy totiž hrozí vyvracení stromů a není možné vyloučit riziko zranění.

Dopravní podnik dosud zprovoznil čtyři tramvajové linky
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Technická správa komunikací (TSK) nasadila do pražských ulic 70 sypačů, všechny komunikace udržuje sjízdné. Další zasedání Krizového štábu hl. m. Prahy se uskuteční zítra v 9:30 hodin.

„Především bych chtěla poděkovat Pražanům i návštěvníkům našeho hlavního města za pochopení situace, jakou Praha podle pamětníků dosud v historii tramvajového provozu nezažila. Díky za to, jak se všichni vyrovnávají s komplikacemi při cestách po městě, do škol, do zaměstnání a zejména všem zaměstnancům Dopravního podniku a složkám integrovaného záchranného systému, kteří se na udržení a obnově hromadné dopravy v Praze podílejí. A také za trpělivost, protože obnovení plně funkční dopravy bude ještě nějakou dobu trvat,“ řekla Adriana Krnáčová a dodala: „Chtěla bych proto požádat cestující, aby co nejvíce využívali metra a pravidelných autobusových spojů, než bude plně obnoven tramvajový provoz. A také bych ráda požádala řidiče, aby věnovali dopravní situaci a podmínkám na komunikacích maximální pozornost, aby nedocházelo ke zbytečným nehodám,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

„Důležité je, že metro bude mimořádně v provozu do 1:30 hodin ráno, nehrozí tedy, že by cestující zůstali bez možnosti dopravit se, kam potřebují,“ dodal náměstek pražské primátorky Petr Dolínek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…