Dvůr Králové nad Labem: Ulice v Městské Podstráni mají nový asfaltový povrch, finišuje i demolice domu ve Vrchlického ulici

03.05.2017 19:51

Město Dvůr Králové nad Labem pokračuje v investicích do oprav komunikací ve svém majetku. Pracovníci společností M – Silnice, a. s., a ROP – STAV, s. r. o., dokončili opravu komunikací v lokalitě Městská Podstráň i v Soukupově ulici. Finišuje také demolice domu čp. 587 v ulici Vrchlického.

Dvůr Králové nad Labem: Ulice v Městské Podstráni mají nový asfaltový povrch, finišuje i demolice domu ve Vrchlického ulici
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Oprava komunikací v Městské Podstráni

Pracovníci společností M – Silnice, a. s., a ROP – STAV, s. r. o., dokončili opravu komunikací v lokalitě Městská Podstráň. Původně štěrkové cesty nahradil v ulicích Bohuslava Martinů, Jiřího Šlitra, Leoše Janáčka, Bubeníkova a Josefa Suka nový asfaltový povrch.
„Hlavní stavební práce na rekonstrukci komunikace skončily. V rámci schváleného projektu došlo k prodloužení ulice Josefa Suka. Byly zde pokáceny dvě náletové vrby, náhradou za ně bude rozšířena stávající výsadba hlohů. Během dubna byly dále provedeny terénní a dokončovací práce,“ říká Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku městského úřadu Dvůr Králové nad Labem.

Stavbaři stejných společností dokončili i rekonstrukci povrchu komunikace v Soukupově ulici v Podharti, která také dostala nový asfaltový kryt.

Plánovaný termín dokončení všech prací v obou lokalitách, který byl stanoven na 21. dubna, byl tak splněn.

Město Dvůr Králové nad Labem za stavební práce v obou lokalitách zaplatilo ze svého rozpočtu přes 5 mil. Kč bez DPH.

Demolice domu ve Vrchlického ulici

Finišuje i demolice domu čp. 587 v ulici Vrchlického. „Stavbaři zateplili štítovou stěnu sousedního objektu a odstranili zbývající obvodové zdi objektu podél chodníku,“ podotýká Ctirad Pokorný.

Demolice domu navazuje na rekonstrukci mostu přes Hartský potok v Nedbalově ulici, k níž došlo v roce 2015, a pravděpodobně v roce 2019 by měla následovat rekonstrukce křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova, která povede ke zpřehlednění  celého území. „Stavební úřad v současnosti řeší územní řízení na novou podobu křižovatky, která do této lokality razantně zasáhne. Zvětší se poloměr zatáčky, změní se přednost v jízdě, již nyní se výrazně k lepšímu změnily rozhledové podmínky  křižovatky ulic Nedbalova a Vrchlického,“ vysvětluje Ctirad Pokorný a dodává: „Po vydání územního řízení bude pokračovat projekční kancelář Ing. Ivan Šír – Projektování dopravních staveb, a. s., s pracemi na dokumentaci pro stavební řízení včetně inženýrské činnosti. Po jejich dokončení bude na speciální stavební úřad podána žádost o vydání stavebního povolení. Případná realizace křižovatky se předpokládá nejdříve v roce 2019, pokud to umožní vedení objízdných tras při plánovaných opravách jiných komunikací ve městě.“

Součástí záměru je také propojení stávajícího chodníku mezi mostem v Nedbalově ulici a chodníku podél budovy TMW, a. s. Zde je projednaná a schválená studie, jejíž součástí je úprava polohy přechodu pro chodce a autobusové zastávky tak, aby byla zajištěna bezbariérovost a lépe definován vjezd na parkoviště společnosti TMW. Realizace nového chodníku se předpokládá současně s úpravou křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…