Dvůr Králové nad Labem investuje několik milionů korun do oprav budov

06.07.2017 18:54

Město Dvůr Králové nad Labem investuje několik milionů korun do oprav budov ve svém majetku. Stavbaři tak budou pracovat na budovách škol, na Hankově domě nebo na bytových domech.

Dvůr Králové nad Labem investuje několik milionů korun do oprav budov
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Pracovníci firmy J. Škop a spol., s. r. o., Dvůr Králové nad Labem opraví střechu na hlavní budově ZŠ 5. května. „Dojde k demontáži oplechování a části vrchní PUR pěny, demontáži a zpětné montáži hromosvodu, nového oplechování, položení separační vrstvy a střešní krytiny,“ říká Tomáš Machek z odboru rozvoje, investic a správy majetku městského úřadu Dvůr Králové nad Labem. Město za stavební práce, které potrvají do 25. srpna 2017, zaplatí téměř 600 tisíc Kč. K opravám menšího rozsahu dojde i na budovách ostatních škol a školek.

Od poloviny července do poloviny listopadu 2017 by měla pokračovat obnova pláště hlavní budovy Hankova domu, a to na jižním průčelí. Stavbaři mimo jiné obnoví portikus, osadí truhlářské prvky v přízemí a zřídí nové dveře ve východním průčelí. V současnosti probíhá výběr na dodavatele stavebních prací, jejichž předpokládaná cena je 4,5 mil. Kč. Na opravu přispěje Ministerstvo kultury částkou 1,6 mil. Kč.

Královédvorská firma Stavhaus, s. r. o., začala 29. června pracovat na II. etapě zateplení bytového domu čp. 72 v Revoluční ulici, a to na jižní straně této kulturní památky. Práce, za něž město zaplatí zhruba 720 tisíc Kč, by měly trvat do 29. září 2017.

Výměnou oken na bytovém domě čp. 400 ve Švehlově ulici, který je na seznamu kulturních památek, začala 1. etapa těchto prací na budovách v bytovém fondu města. Celkem 42 dožilých dřevěných oken na severní a části východní fasády nahradí špaletová okna s doplněným odtokem dešťové vody. Zachován bude způsob otevírání křídel, stejně jako tvar a všechny okrasné řezby a vybavení kovových doplňků. „Do výměny oken v bytech, které jsou v majetku města, se nikdy dříve neinvestovalo. Chceme tento fakt změnit a ročně investovat zhruba 1,5 mil. Kč,“ podotýká starosta Jan Jarolím. Stavební práce, které potrvají 16. října 2017, provádí firma Špůr truhlářství, s. r. o., Bílá Třemešná a město přijdou na 1,1 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…