Evropská dobrovolná služba pomůže v Prachaticích

17.04.2017 12:36

KreBul, o. p. s., Prachatice získal dva dobrovolníky z Turecka do svého Dobrovolnického centra. V Prachaticích budou půl roku. Na radnici je přijal starosta města Prachatice Martin Malý. Nechyběla ani exkurze po úřadu.

Evropská dobrovolná služba pomůže v Prachaticích
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

„Evropská dobrovolná služba umožňuje mladým lidem zapojit se individuálně nebo ve skupinách do dobrovolnických projektů konaných v zemích EU a v partnerských zemích. Cílem Evropské dobrovolné služby je rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi. Určen je mladým lidem ve věku 18 – 30 let (možnost zapojení i lidí s handicapem či seniorů), kteří mají možnost vycestovat na 2 – 12 měsíců, přičemž mají hrazeno ubytování, stravu, jazykový kurz, pojištění, dopravu a navíc kapesné“ sdělil vedoucí Dobrovolnického centra Prachatice Jiří Gabriel Kučera.

Ředitel KreBul, o. p. s., Zdeněk Krejsa doplnil: „Hale a Seyit se zapojí do aktivit pro děti a seniory, realizovat budou volnočasové aktivity, jazykové čajovny, besedy, přednášky. Představí Turecko všemi svými smysly, realizovat budou vlastní aktivity.“

Starosta města Martin Malý je přivítal a předal knihu v angličtině o našem městě Prachatice, dále si společně popovídali, podívali se na film Ady Zíky o Prachaticích a prohlédli si úřad (výstavu v Zimní zahradě, zasedací místnosti, kanceláře starosty a místostarosty, dětský koutek na odboru sociálních věcí, mini galerii obrázků u bezbariérového vchodu do úřadu, pracoviště telefonní ústředny, kterou obsluhují nevidomé zaměstnankyně úřadu, Radniční sál, arkády, sklepy Staré radnice …) Fotogalerie ZDE..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…