Fond pro olomoucké děti hledá donátory

19.08.2019 14:47

Poosmé otevře na podzim radnice pro žáky základních škol a víceletých gymnázií Fond podpory olomouckým dětem.

Fond pro olomoucké děti hledá donátory
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Tento Fond byl zřízen pro děti z nízkopříjmových rodin a napomáhá rodičům uhradit jejich ratolestem volnočasové aktivity, kroužky, školní nebo kulturní akce, pobyty na škole v přírodě, či přispět na školní lyžařský výcvik.

„Cílem je přispět k tomu, aby děti ze sociálně slabších rodin, nebyly vyčleňovány ze školních kolektivů a měly možnosti kvalitně trávit volný čas se svými vrstevníky,“ objasnil náměstek primátora Karel Konečný.

O existenci fondu se rodiče dozvídají i prostřednictvím škol. Od jeho založení se dočkalo podpory 86 dětí a vyplacená částka přesáhla 275 tisíc korun.

Rodičům, kteří budou mít zájem o podání žádosti, doporučujeme informovat se ve škole jejich dítěte během října, případně sledovat webové stránky města. O přidělení příspěvku rozhodne odborná komise.

Fond je nezávislý na rozpočtu města, které prostřednictvím oddělení hospodářského rozvoje oslovuje olomoucké firmy, aby do pomoci olomouckým dětem zapojily vlastní prostředky. Pokud se chcete stát donátory, kontaktujte Jaroslavu Večeřovou z odboru školství (e-mail ZDE, tel. 588 488 575).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…