Frenštát pod Radhoštěm: Již více jak měsíc probíhají stavební práce na budoucím kluzišti

09.11.2017 6:33

Projekt Obnovy bruslení ve sportovním areálu Pod Horečkami přes mnohá úskalí přípravy projektu, týkající se především administrace veřejné zakázky na dodavatele stavby, dospěl do realizační fáze vlastní stavby.

Frenštát pod Radhoštěm: Již více jak měsíc probíhají stavební práce na budoucím kluzišti
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Již více jak měsíc probíhá na staveništi čilý stavební ruch. Ledová plocha by měla být funkční na přelomu prosince 2017 a ledna 2018 a poté začne kluziště o rozměrech ledové plochy 56 x 26m sloužit občanům a návštěvníkům našeho města.

Na konci listopadu a především pak v prosinci letošního roku bude realizována technologická část stavby. „Technologická část zahrnuje například zprovoznění nové kioskové trafostanice, pokládku chladícího roštu na ploše kluziště a montáž technologie chlazení. Na konci prosince se, jak předpokládáme, již naostro rozjede postupné zprovozňování zamrazování a tvorba ledové plochy,“ uvedl Jiří Berger z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Zastupitelstvo města Frenštát pod Radhoštěm schválilo investiční záměr obnovy bruslení v dubnu roku 2016. V témže roce byly na přípravu projektu vynaloženy finanční prostředky ve výši 658 tis Kč. „V letošním roce v rámci první etapy stavby již město investovalo 1,49 milionu korun a do konce roku by tato částka měla narůst ještě o 21,754 milionů korun,“ doplnil Jiří Berger.

Součástí první etapy stavby Obnovy bruslení ve sportovním areálu Pod Horečkami je nejen vybudování nové trafostanice s přípojkou vysokého napětí, pořízení nové technologie chlazení a technologických rozvodů, ale i vybavení kluziště mantinely a střídačkami, osvětlení areálu, částečná oprava stávající provozní budovy, vybudování pokladny u vstupu a parkoviště pro návštěvníky.  Realizátorem stavby je společnost B a T Brno – sdružení firem B a P holding a.s. Brno a Tenza a.s. Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…