Frenštát pod Radhoštěm: Město vydá občanům 800 kompostérů

31.10.2017 17:31

Technické služby města Frenštátu pod Radhoštěm začnou v těchto dnech vydávat kompostéry občanům. Do března roku 2018 vydají 800 kompostérů objemu 1 100 litrů.

Frenštát pod Radhoštěm: Město vydá občanům 800 kompostérů
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Přednostně budou s nabídkou na odběr kompostérů osloveni občané, kteří o ně projevili zájem v rámci dotazníkového šetření z roku 2015. Kompostéry budou občanům dány do konce roku 2022 do výpůjčky a po skončení pětileté výpůjční doby přenechány do jejich vlastnictví.

V březnu roku 2015 proběhlo ve městě dotazníkové šetření zjišťující zájem občanů o kompostéry.  Zájem projevilo 630 občanů,“ uvedla Alena Hlaváčová, referentka dotačních projektů, odbor investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Tito občané budou pracovníky technických služeb přednostně osloveni prostřednictvím e-mailu či telefonicky a bude ověřeno, zda jejich zájem stále trvá a žadatel splňuje podmínky pro přidělení kompostéru. Následně budou zbylé kompostéry vydávány ostatním zájemcům, kteří nebyli zahrnuti v šetření z roku 2015 a budou splňovat potřebné podmínky. „Oprávněný zájemce o kompostér je ten, kdo vlastní na území města parcelu u rodinného domu, zahradního domku, chaty nebo případně samostatnou zahrádku, na které produkuje zelený odpad,“ doplnila Alena Hlaváčová.

Na základě smlouvy o výpůjčce a darovací pak budou kompostéry předávány jednotlivým zájemcům v areálu technických služeb. „Pětiletá doba výpůjčky má návaznost na dobu udržitelnosti dotačního projektu, jelikož město získalo na pořízení kompostérů dotaci v rámci Operačního programu životní prostředí,“ řekla referentka. Při vydávání kompostérů se občan musí prokázat platným občanským průkazem. V zájmu plynulého odbavování při vydávání kompostérů budou občané oslovováni etapovitě. Jednotlivé termíny vydání kompostérů budou s občany dohodnuty individuálně pracovníky technických služeb.

Přesný postup pro vydávání kompostérů je přílohou této tiskové zprávy, naleznete jej také na webových stránkách města www.mufrenstat.cz (v záložce Město a úřad, Aktuální projekty nebo Životní prostředí, Bioodpad).  Zde bude k náhledu i smlouva o výpůjčce a darovací. Informace o zahájení vydávání kompostérů bude zaslána i registrovaným uživatelům Mobilního rozhlasu či zveřejněna ve Frenštátském zpravodaji.

Odkaz na Postup pro vydávání kompostérů zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…