Frenštát pod Radhoštěm: Město provede deratizaci - má zabránit dalšímu přemnožování hlodavců

27.04.2017 7:38

Počátkem měsíce května přistoupí město Frenštát pod Radhoštěm k deratizaci hlodavců. Důvodem je přemnožení hlodavců, převážně pak potkanů, kteří nemají přirozeného nepřítele.

Frenštát pod Radhoštěm: Město provede deratizaci - má zabránit dalšímu přemnožování hlodavců
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

První etapa deratizace bude probíhat od 1. do 15. 5. 2017 a bude zahrnovat pokládku nástrah do kanalizačních šachtic, ke kontejnerových stáním, na veřejná prostranství a do sklepních prostor domů ve vlastnictví města.

Deratizace bude prováděna jako preventivní opatření s cílem ochrany lidského zdraví a předcházení ekonomickým škodám, které hlodavci také působí. „Pro zajištění efektivní deratizace je velmi důležitá koordinace termínů provedení zásahu. Proto si dovolujeme vyzvat vlastníky, uživatele či správce bytových domů, prodejen, restaurací, průmyslových provozoven a dalších nebytových prostor včetně vlastníků kanalizací, horkovodů apod., aby zajistili deratizaci jednotně právě v tomto termínu,“ řekla Marie Bolcková, referentka odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Návnady jsou umisťovány převážně do míst, kde se hlodavci vyskytují a hnízdí. „V budovách budou nástrahy pokládány nejčastěji ve sklepních prostorech a označeny štítkem. Nástrahy jsou taktéž umisťovány do kanalizačních šachet. Pokud jde o zelené plochy, zde jsou nástrahy pracovníky odborné firmy vkládány hluboko do děr tak, aby nehrozilo riziko nežádoucího kontaktu s ostatními zvířaty,“ doplnila Marie Bolcková.  Doporučená opatření k deratizaci pak občané naleznou na webových stránkách města, ve Frenštátském zpravodaji či přímo na odboru investic a rozvoje.

Zájemci o zapojení do deratizace z řad majitelů domů, provozoven či pozemků se pro více informací či zajištění kontaktů na odborně způsobilé firmy, které mohou speciální deratizaci provádět, mohou obrátit na odbor investic a rozvoje, Marie Bolcková, DiS., tel.: +420 556 833 193, e-mail: marie.bolckova@mufrenstat.cz.

Druhá etapa deratizace je plánována na termín 2. – 13. 10. 2017. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…