Frenštát pod Radhoštěm: Radnice bude mít nový „kabát“

03.05.2016 20:16

Počínaje pátkem 6. května 2016 započnou práce na opravě budovy radnice ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Frenštát pod Radhoštěm: Radnice bude mít nový „kabát“
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Částečná rekonstrukce budovy bude zahrnovat opravu čelní a štítových stěn fasády a opravu fasády radniční věže. Součástí prací bude i restaurování ozdobných prvků na fasádě,“ uvedla Ing. Kateřina Pustějovská, vedoucí odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. V neposlední řadě bude vyměněna také další část oken ve vestibulu budovy. Předpokládané náklady na opravu radnice dosáhnou výše více jak 3,6 milionů korun. Práce by měly být dokončeny v měsíci září letošního roku.

Město Frenštát pod Radhoštěm podalo pro tento a dva další projekty žádost o státní finanční podporu v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Ministerstva kultury ČR. „Na opravu budovy radnice a opravy dvou měšťanských domů nacházejících se na náměstí Míru získalo město finanční prostředky ve výši 1 615 tisíc korun,“ doplnila Kateřina Pustějovská. Jedná se o domy č. p. 4 a č. p. 18. Celkem by mělo být do letošních třech výše uvedených projektů regenerace městské památkové zóny ve Frenštátě pod Radhoštěm investováno cca 4 396 tisíc korun.

Provoz recepce městského úřadu a turistického informačního centra nebude po celou dobu realizace oprav budovy radnice omezen. Částečné omezení provozu na frenštátském náměstí a průchodu z některých ulic bude pouze dočasné a občané o něm budou vždy informováni například směrovými tabulkami a informacemi na webových stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…