Frenštát pod Radhoštěm: Odkanalizování lokality Planiska bude mít tři etapy

16.02.2023 21:49 | Tisková zpráva

V tomto roce chce město zahájit realizaci projektu na odkanalizování lokality Planiska. Celý projekt proběhne ve třech etapách a náklady se budou pohybovat okolo 100 milionů korun.

Frenštát pod Radhoštěm: Odkanalizování lokality Planiska bude mít tři etapy
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

První etapa bude realizována na ulici Střelniční, druhá v úseku po bývalé CO sklady a ve třetí části budou provedeny rozvětvené úseky nad CO sklady. V současné době město zadalo vypracování prováděcí dokumentace. 

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

„V průběhu března letošního roku proběhne výběrové řízení na zhotovitele stavby pro první etapu, k samotné výstavbě kanalizace v úseku od křižovatky u restaurace Na Střelnici ke křižovatce na Planiska by pak mělo dojít v druhém čtvrtletí. „Důvodem je fakt, že Správa silnic Moravskoslezského kraje plánuje opravovat povrch silnice II/483 a po dobu záruky za dílo v délce pěti let nebude možný žádný zásah do komunikace,“ vysvětluje Ondřej Schwarz, vedoucí odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. 

Další etapy budou následovat. „Konkrétně druhá etapa na odkanalizování lokality Planiska bude zahrnovat úsek k areálu CO skladů a napojení areálu na vodovod. Předpokládáme, že samotná výstavba by měla být zahájena v roce 2023,“ doplnil vedoucí. Město má vydáno stavební povolení pro projekty Odkanalizování lokality Planiska, Rozšíření vodovodní sítě Planiska a Připojení areálu CO skladů na veřejný vodovod. Projekty jsou finančně velmi náročné, očekávané náklady budou přesahovat 100 milionů korun. Proto město hledá možnosti financování celého projektu a jedná s poskytovateli dotace o dofinancování této aktivity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…