Frýdek-Místek: Brány hřbitova neumožní vjezd bez povolení

06.03.2020 11:32

Statutární město Frýdek-Místek upozorňuje nájemce hrobových míst i návštěvníky frýdeckého hřbitova na omezení vjezdu motorových vozidel na tento hřbitov. Od 16. března budou již všechny brány upraveny tak, aby jimi motorové vozidlo bez povolení neprojelo.

Frýdek-Místek: Brány hřbitova neumožní vjezd bez povolení
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V řádu veřejných pohřebišť je uvedeno, že vjíždět autem na hřbitov je možné jen s prokazatelným souhlasem provozovatele, tedy společností TS a.s. „Téměř nikdo to ale nerespektoval. Docházelo tak k poškozování hrobových zařízení, ale taky travnatých ploch nebo chodníků, ke kterému se samozřejmě nikdo dobrovolně nehlásil. Větší přehled o pohybu vozidel na hřbitově by měl tomuto nešvaru zabránit,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Od 16. března nebude možné vjet autem na hřbitov bez povolení. U poslední z hřbitovních bran bude uzamčeno jedno křídlo, přesněji u brány pod obřadní síní, takže vjezd již nebude možný. „Zachován zůstane pouze vstup pro pěší, který bude otevřen po celou provozní dobu hřbitova,“ dodal předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

V případě nezbytně nutné potřeby vjezdu na hřbitov motorovým vozidlem, například z důvodu kamenických prací, je nutno se obrátit na správce hřbitova, kterým je společnost TS a.s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

7:31 Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

V rámci modernizace a zvelebování ústeckých škol budou vyměněna okna a dveře na dvou základních škol…