Frýdek-Místek: Magistrát je prvním v kraji, zapojeným do projektu Dobrý úřad

07.03.2017 15:17

Jsou klienti magistrátu, tedy občané města, ale i občané okolních obcí správního obvodu a dalších měst v rámci celé republiky, spokojeni s přístupem úředníků? Poskytují úředníci dostatečné množství informací ve srozumitelném jazyce rychle a ochotně? Jsou zdvořilí? Jak na klienty magistrátu působí prostředí kanceláře, v níž vyřizovali své náležitosti? Odpovědi na tyto a další otázky získá město díky projektu Dobrý úřad, do kterého se v pondělí zapojilo.

Frýdek-Místek: Magistrát je prvním v kraji, zapojeným do projektu Dobrý úřad
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Hodnocení je anonymní a je realizováno mimo úřad. Lze se do něj zapojit snadno a rychle. Stačí, aby klient během jednání na úřadě vyplnil kartičku ze žlutého stojánku, kde uvede pouze svou e-mailovou adresu. (datum návštěvy a odbor, na kterém se jednání konalo vyplňovat nemusí) Kartičku vhodí při odchodu z úřadu do schránky na informacích a následující den mu bude zaslán kontakt, kde bude moci zhodnotit svou zkušenost s úředníky a úřadem celkově.

„Zpětná vazba od klientů magistrátu je důležitá. Dává nám informace o tom, kde máme rezervy, co vylepšit a které služby zkvalitnit, aby se občané při jednání na úřadě cítili dobře a byli spokojeni s přístupem i profesionalitou úředníků. Slibujeme si od toho zdokonalení komunikace mezi městem a jeho občany,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že stojánky s kartičkami budou k dispozici v místech s větším počtem klientů, tedy zejména u přepážek při vyřizování občanek, pasů nebo řidičáků, ale také v kancelářích bytového oddělení, stavebního řádu, životního prostředí, sociálních služeb a tak dále.

V rámci kraje do projektu nebyl dosud zapojen žádný magistrát, takže ten frýdecko-místecký je prvním.

Průběžné hodnocení lze sledovat ZDE

K hlavním pravidlům systému patří:

  • Hodnocení je anonymní (nikdo se nedozví, jak jste hodnotili a z jaké adresy). Systém neumožňuje úřadu/městu sledovat, ze které e-mailové adresy hodnocení přišlo, popř. z jakých adres bylo či nebylo hodnoceno. Jakmile je Váš e-mail zadán do systému, je mu přiděleno číslo, proto není možné zjistit, kdo hodnotil, pokud vůbec hodnotil. Váš e-mail máme jen my pro případ, že bychom Vás vylosovali a chtěli požádat o adresu, kam můžeme zaslat poukázku na nákup.
  • Vaši e-mailovou adresu nikomu dalšímu nepředáme. Nemusíte se tak obávat nevyžádaných e-mailů komerčních subjektů.
  • Do hodnocení mohou být zařazena pouze vybraná oddělení a odbory, tzn., že nemusíte nutně najít stojánky s formuláři v každé kanceláři. Odbor můžete hodnotit nejvýše jednou měsíčně. Pokud jste v krátké době navštívili tentýž odbor vícekrát, systém Vás o hodnocení požádá pouze jednou. Pokud jste navštívili dva různé odbory – a oba jsou zařazené do systému hodnocení – obdržíte e-maily dva.
  • Svou zkušenost (hodnocení) můžete vyplnit a odeslat nejpozději 5. den od obdržení e-mailu.

Otázky jsou v rámci projektu pro všechny stejné:

  • Byl jste spokojen s osobním přístupem úředníka?
  • Byly Vám poskytnuty dostatečné a srozumitelné informace?
  • Využíváte internetové stránky města?
  • Jak hodnotíte odbornost úředníka?
  • Jak hodnotíte rychlost úředníka?
  • Jak hodnotíte ochotu úředníka?
  • Jak hodnotíte zdvořilost úředníka?
  • Jak hodnotíte prostředí kanceláře?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.