Frýdek-Místek: Senior Point slouží zdarma

19.04.2017 10:05

Město Frýdek-Místek podporuje činnost Senior Pointu Frýdek-Místek, který tak může poskytovat této věkové kategorii řadu zajímavých služeb zdarma. S jeho chodem se byl seznámit i nový náměstek primátora Richard Žabka.

Frýdek-Místek: Senior Point slouží zdarma
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„V roce 2016 využilo služeb Senior Pointu 1245 seniorů, za celé období od ledna 2013 jich bylo 3326. Nejčastěji se klienti dotazují na aktivity spojené s projektem Senior pas, následuje právní poradenství a volnočasové aktivity. Ostatní služby jsou zastoupeny už v menší míře,“ informovala Zlatuše Paršová.

Senior Point poskytuje informace z oblasti bezpečnosti, prevence a sociální oblasti, klidné a přátelské prostředí, přístup k počítači s internetem, na objednání také bezplatné právní poradenství a poradenství v oblasti spotřebitelského chování. „V současné chvíli se rýsují určité možnosti Senior Pointy v kraji dovybavit a toho hodláme využít,“ sdělil Richard Žabka.

„Chceme také prověřit, do jaké míry můžeme do oblíbeného projektu Senior pasů začlenit naše městské organizace, které by se mohly zapojit do systému výhod a slev,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…