Frýdek-Místek: Okolí zámku ožije divadelním festivalem

07.08.2017 20:31

Po čtyři dny bude frýdecké zámecké nádvoří a přilehlý park Pod zámkem patřit divadlu. Od čtvrtka 10. do neděle 13. srpna se zde uskuteční divadelní festival Odpoutaná scéna. Na akci, která se vyprofilovala z festivalu Setkání divadla a hudby, se letos představí takové hvězdy jako Karel Roden, Jana Krausová, Miroslav Etzler či Jan Čenský.

Frýdek-Místek: Okolí zámku ožije divadelním festivalem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„V rámci oslav 750. výročí města pořádáme prostřednictvím městské společnosti Kultura F?M spoustu zajímavých akcí. Tento čtyřdenní divadelní festival se k nim rozhodně řadí. Konat se bude v historické části Frýdku v těsné blízkosti Zámeckého náměstí, která vybízí k představením pod širým nebem. Jedna scéna bude na nádvoří frýdeckého zámku a druhá v Parku pod zámkem. Každá nabídne něco jedinečného. Na zámku diváky čekají inscenace s hvězdným obsazením. Mohou se mimo jiné těšit na Karla Rodena, Janu Krausovou, Jana Čenského, Michaelu Dolinovou nebo Miroslava Etzlera,“ láká náměstek primátora Pavel Machala.

Druhá scéna v Parku pod zámkem dodá akci autentickou festivalovou atmosféru. „Bude zde cirkusové šapitó, v němž své inscenace předvedou soubory Komediograf, Malé divadlo Kjógenu, Stará Aréna nebo improvizátoři FrMol. Teplé večery a frýdecký park jistě vytvoří tu pravou kulisu a doprovodí tyto originální divadelní kusy,“ zve na festival ředitel Kultury F?M Jakub Tichý. „Šapitó by mělo být prostorem pro diváky, kteří chtějí zažít něco netradičního. Během čtyř dnů zde mohou vidět pestrou paletu divadelních žánrů. Kromě jiného uvedeme například japonskou frašku Kjógen s jejím výrazně stylizovaným divadelním jazykem. Na programu je také divadlo jednoho herce v podání Roberta Mikluše. V neděli pak bude šapitó patřit interpretům letošního festivalu Setkání divadel – Malé jevištní formy ve Valašském Meziříčí,“ přibližuje dění v šapitó jeden z organizátorů Jiří Močička.

„Permanentky a vstupenky na většinu představení jsou již sice vyprodány, ale můžete zkusit štěstí na místě, jednotky vstupenek budou ještě v doprodeji,“ upozorňuje Michaela Davidová z Kultury F=M.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…