Frýdek-Místek: Pivopění v areálu textilky

01.08.2017 9:19

Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM připravilo pro osvěžení léta hudební open air festival s přehlídkou minipivovarů. Pod všeobjímajícím názvem Pivopění se uskuteční v sobotu 5. srpna od 12.30 v areálu textilky na ulici Staroměstská.

Frýdek-Místek: Pivopění v areálu textilky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Těšíme se, že si po velkém úspěchu loňského festivalu hudby a piva na nádvoří textilky na Staroměstské ulici opět užijeme velkou hudební akci. Výběr své produkce přijedou čepovat místní i vzdálenější minipivovary a na pódiu se vystřídají kapely, které osloví střední i mladší generaci. Od brzkého odpoledne až do pozdních večerních hodin se budou na pódiu střídat hudební kapely různých stylů a žánrů. Připraveny budou stánky s regionálními pivy a občerstvení,“ představuje nabídku pořadatelského týmu náměstek primátora Pavel Machala. „Že pivo pění, ví každý Čech. A když se k tomu přidá i nějaké to pění, tak to většinou nebývá na škodu. Zvlášť když se tak děje ve stanovený čas a v příhodném místě,“ dodává primátor Michal Pobucký.

Návštěvníci Pivopění (vstup zdarma) budou moci ke sluchovým vjemům přidat i ty chuťové. Do areálu bývalé textilky Slezan na Staroměstské ulici dorazí se svými produkty sládci z místních i vzdálených pivovarů.

Hudební program zahájí krátce po poledni mladá trojice hudebníků Noisy Pots. Členové této kapely se zaměřují na elektronickou hudbu. Při svém vystoupení využívají i zvuky nebo spíše hluky, které vydávají na kuchyňské hrnce, plechovky nebo kýble. Noir Voir je název druhého celku, který se na festivalu představí. Jejich alternativní a ryze instrumentální vystoupení si návštěvníci vychutnají od 14.30 hodin.

Návštěvníci budou moct ochutnat výrobky více než 20 pivovarů

„Výčet slavných jmen zahájí litvínovský písničkář a kytarista Lubomír Lichý, známý pod pseudonymem Xavier Baumaxa. Nezřídka bývá označován jako mistr přesmyček a slovních hříček. Tento svérázný hudebník má na svém kontě devět alb. Na tom posledním si zazpíval duety například s Lenkou Dusilovou, Danem Bártou, Janou Kirschner či Martou Kubišovou,“ láká na hudební menu ředitel KulturyFM Jakub Tichý. V 17.00 přijde na řadu kapela Vltava, ve které mohou posluchači spatřit také frýdecko-místeckého rodáka saxofonistu Ondřeje Klímka. V jejich hudbě, která se vyznačuje nápaditými básnickými texty, se objevují prvky rocku, jazzu nebo funky. Na punkovou notu návštěvníky naladí slovenská skupina Slobodná Európa. Následovat bude vystoupení legend české jazz-rockové scény kapely Laura a její tygři. Jejich typickou image s černými brýlemi, černými kalhotami a bílými košilemi si diváci užijí od 20.00. O žánrovou pestrost opravdu nebude nouze. Od 21.30 zahraje popová kapela Oceán, u jejíhož zrodu stál zpěvák Petr Muk. Roku 2001 jej nahradila zpěvačka Jitka Charvátová. Nabitý hudební program uzavře ve 23.00 kapela Please the Trees hrající psychedelic rock.

Návštěvníci budou moct ochutnat výrobky z více než 20 pivovarů. Z exotičtějších producentů se festivalu zúčastní například Řemeslný pivovar Nachmelená opice nebo Pivovar Létající Bezdomovec. Ze známějších bude čepovat například Beskydský pivovárek Pivovar Kohutka a Pivovar Koníček Vojkovice.

Akce se koná u příležitosti oslav 750. výročí města (více informací ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…