Frýdek-Místek: Vedení města v technických službách

12.01.2015 11:30

Po návštěvě Distepu zavítalo vedení města v novém složení také do sídla další městské společnosti – technických služeb TS a.s., kde jim byly představeny všechny čtyři stěžejní činnosti, ale prošli si i jednotlivými provozy včetně návštěvy dispečinku.

Frýdek-Místek: Vedení města v technických službách
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Jednou z významných činností technických služeb je výstavba a rekonstrukce komunikací a chodníků. Předseda představenstva Jaromír Kohut mohl v polovině prosince informovat o aktuálním dokončení parkoviště ve Skalici nebo říjnové výstavbě chodníku vedle nové sportovní haly Polárka. „Stavíme pro město také dětská hřiště, staráme se i o jejich údržbu. Tímto směrem šly v posledních letech velké investice a kolegové, tím myslím další členové sdružení veřejně prospěšných služeb, vždycky při návštěvě našeho města konstatují, že jsme na tom v tomto ohledu velmi dobře. Výsadní postavení jsme roky měli také v oblasti veřejného osvětlení, které udržujeme na vysoké úrovni, pouze stagnujeme v otázce vánoční výzdoby, kdy by si vedení města mělo říct, co v tomto směru dál, protože už by chtěla výrazněji oživit,“ vyjmenovával silné i slabé stránky Jaromír Kohut. Ten připomenul také velký objem prací při opravách komunikací, kde technické služby těží z nové kvalitní techniky, jež nahradila ruční práci. „Největší pozitivum je, že drtivou většinu činností pokryjeme vlastními silami a nejsme odkázáni na subdodávky,“ vyzdvihl Jaromír Kohut. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.