Frýdlant: Bývalá galanterie prochází razantními změnami

15.04.2018 7:37

Už několik měsíců prochází bývalá galanterie (ještě dříve obchodní dům Baťa) naproti městskému muzeu Špitálek ve Frýdlantu kompletní rekonstrukcí. Objekt č. p. 1407 v ulici Míru se mění na Centrum sociálních služeb poskytovaných ve Frýdlantu a pro Frýdlantsko. Jeho celková rekonstrukce má být hotová do srpna.

Frýdlant: Bývalá galanterie prochází razantními změnami
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

"Práce, kterou už mají dělníci za sebou, je opravdu hodně. Byla provedena oprava konstrukce krovu, v podkroví i v prvním patře je nová podlaha a podkroví je také zateplené. Dokončena je oprava části střešní krytiny, proveden byl základ pro výstavbu venkovního schodiště a výtahu. V pořádku je nově statika podlahy mezi přízemím a 1. patrem, kde bylo nutné doplnit ocelové nosníky do podlahové konstrukce," říká vedoucí investičního oddělení Bc. Zdena Ubiasová.

V současné době pracují řemeslníci na sádrokartonovém podhledu, v přízemí i prvním patře vytvářejí rozvody vody, elektřiny i kanalizace. "Z poloviny jsou hotové příčky mezi jednotlivými kancelářemi a zasedacími místnostmi, v interiéru se pak bude pokračovat tvorbou sociálních zázemí a dokončováním jednotlivých místností. Práce se přesunou i ven, zateplí se podezdívky a dojde i na novou fasádu," doplňuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Rekonstrukcí objektu získá Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, které jsou až dosud umístěny v jiných objektech města. Přesunou se tam poradny z Poradního a setkávacího centra POSEC, klub Cajk nebo nezisková organizace Fokus.

Prostřednictvím rozvoje sociálních služeb bude ve Frýdlantu opět zlepšena sociální situace cílových skupin projektu, což bude mít významný vliv na kvalitu jejich života i kvalitu života místních obyvatel.

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 probíhá v rámci projektu "Centrum 1407, Frýdlant - podpora rozvoje sociálních služeb", registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…