Frýdlant: Starosta a místostarosta diskutovali s obyvateli na rozhledně

12.03.2017 12:31

Čtvrté setkání s obyvateli Frýdlantu v jejich domácím prostředí mají za sebou starosta a místostarosta Frýdlantu. Tentokrát se ve středu 8. března 2017 potkali s občany města v prostorách rozhledny. Protože setkání vyšlo na mezinárodní den žen, dostaly všechny přítomné dámy jako malou pozornost růže.

Frýdlant: Starosta a místostarosta diskutovali s obyvateli na rozhledně
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Na setkání dorazilo do prostor rozhledny 14 občanů s předem připravenými otázkami. Zajímalo je jak jejich bezprostřední okolí, tak dění ve městě. "První otázky mířily na provoz hřbitova, lidé by uvítali, kdyby byl v létě otevřený až do osmé hodiny večerní. Hovořilo se také o bráně. Na místě původní kované, u které jsme řešili problémy s ukotvením je dnes nová, která ale kovaná není. Obnovení původní nebo pořízení nové kované brány by totiž bylo finančně velmi náročné. Nicméně stará brána je uložená a ve chvíli, kdy se najdou peníze na její restaurování nic nebrání tomu, abychom k němu přistoupili," uvedl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Lidé se na rozhledně dále zajímali o její bezprostřední okolí. "Byl vznesen požadavek na zpevnění cest kolem rozhledny, které jsou po kopání kabelů rozbahněné a na mnoha místech se mírně propadají. Vyslechli jsme také návrh na přeznačení turistických tras na rozhlednu, a sice na jejich vedení po poměrně nedávno vzniklé cestičce loukou, odkud se otevírá na město jeden z nejkrásnějších pohledů," doplnil starosta města Dan Ramzer. Obojím se bude město zabývat.

Další dotazy pak mířily na stav kanalizace ve městě a plán jejích oprav, úklid města po zimě, nebo na úpravu dopravního značení v Údolí. Lidé se zajímali také o problém s možnou ztrátou vody v souvislosti s rozšířením a prohloubením povrchového dolu Turów. Tak jako na předchozích setkáních s občany se pak řešil nepořádek kolem obchodního domu Tesco.

Také na rozhledně padlo směrem k vedení města několik pochval. Za úklid města po zimě, který už efektivně započal a také za příměstskou autobusovou linku, kterou místní obyvatelé využívají. Pozitivně bylo vnímáno také to, že v Údolí ráno staví linkový autobus ČSAD Liberec a sváží tamní děti do města do školy.

Starosta a místostarosta města mají před sebou v březnu ještě pět podobných setkání s občany v jejich prostředí. V příštím týdnu se v pondělí 13. března 2017 potkají s lidmi v prostorách základní školy v Bělíkově ulici a ve středu 15. května 2017 v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici. Setkání začínají vždy v 17.00 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…