Frýdlant nad Ostravicí: 1. ročník Kolo-běhu Frýdlantskem startuje už v sobotu

01.08.2018 19:54

Kolo-běh (s pomlčkou) je způsob pohybu, jež se vyznačuje střídavým používáním jízdy na kole, běhu vedle kola, případně i chůze vedle kola.

Frýdlant nad Ostravicí: 1. ročník Kolo-běhu Frýdlantskem startuje už v sobotu
Foto: commons.wikimedia.org/Daniel Baránek
Popisek: Frýdlant nad Ostravicí, Náměstí, vlevo kostel svatého Bartoloměje, vpravo socha Panny Marie Karmelské

Běžně slovo koloběh označuje opakovaný děj. Kolo-běh (s pomlčkou) je však způsob pohybu, jež se vyznačuje střídavým používáním jízdy na kole, běhu vedle kola a případně chůze vedle kola. Například 5 minut chůze vedle kola, 10 min běhu vedle kola a 15 min jízdy na kole. Pokud cyklus 2x zopakujeme máme ihned hodinu aktivního pohybu, což postačuje k splnění lékařské rady 45 minut aktivního pohybu denně!

Jen dlouhý monotónní běh nebo monotónní jízda na kole neprospívá kloubům a páteři. Z toho důvodu se myšlenka střídavého užití jízdy na kole a běhu vedle kola stala základem sportovně rekreačního závodu Kolo-běh Frýdlantskem nad Ostravicí.

1. ročník závodu se uskuteční v sobotu 4. srpna 2018. Start probíhá průběžně od 10 do 14 hodin a začíná v areálu YDYKSEB v Nové Vsi ve Frýdlantu nad Ostravicí. Pokračuje pak po 27 km okruhu postupně centrem města a obcí Malenovice, Frýdlant nad Ostravicí, Pstruží, Čeladná, Ostravice a cíl je opět v areálu YDYKSEB. Okruh bude vyznačen směrovým tabulemi v 75 orientačních bodech nebo můžete použít mobilní navigaci.

Zúčastněte se! I ten kdo dorazí do cíle poslední nebo absolvuje i jen malou část okruhu může vyhrát celý závod. Vítěz závodu i pořadí na dalších místech pro udílení cen se na závěr závodu v 15 hodin losuje. Můžete se také seznámit s geocachingem, tj s hledáním ukrytých pokladů. Pokud najdete na trati všech 5 schránek s pokladem a vyluštíte tajenku v nich ukrytou, stanete se vítězem speciální kategorie „Nejchytřejší kačer“. Jestliže objedete v nejlepším čase všech 5 orientačních bodů u schránek s pokladem, stanete se vítězem ve speciální kategorii „Nejrychlejší zlatokop“.

Další podrobnost naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…