Frýdlant začal s podzimní výsadbou stromů a rostlin

15.10.2017 9:39

Na několika místech Frýdlantu se v současné době sázejí nové stromy. Podzimní výsadbu zahájilo v pondělí 9. října 2017 sázení 15 lip malolistých podél hlavní silnice na Raspenavu u bývalého autokempu.

Frýdlant začal s podzimní výsadbou stromů a rostlin
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Stromořadí lip malolistých navázalo na stávající alej, která vede od bývalého statku podél cyklostezky na Raspenavu. Nové stromy jsou vysázeny podél nově zbudovaného chodníku až k mostu přes řeku Smědou u Zámeckého pivovaru Frýdlant,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má zeleň ve městě ve své kompetenci. Výsadba stromořadí je dalším krokem k revitalizaci území, nazývaného Podzámčí.

Další sázení stromů probíhá v těchto dnech ve Frýdlantě v ulici Lužická. „Původní dřeviny tam jsou postupně nahrazovány od křižovatky s ulicí V Úvoze stromy, nazývanými česky myrobalán třešňový. Jde o listnatý, mrazuvzdorný strom, který dobře snáší i větrné stanoviště. Tento konkrétní druh má tmavě červené až červenofialové listy a kvete růžovými květy,“ doplňuje Jiří Stodůlka.

Další nové stromy, konkrétně hlohy, budou vysazeny v ulici U Nemocnice, u parkoviště v Lužické ulici pak své místo najde solitérní červený buk. „Během následujících týdnů pak dojde ještě k výsadbě rostlin v některých částech města. Například v ulici Sídlištní bude svah osázen půdokryvnou rostlinou skalníkem,“ uzavírá Jiří Stodůlka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…