Havířov: Kyvadlo na náměstí Republiky nechceme

10.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

Náměstí Republiky v Havířově čeká revitalizace. Vedení města se proto rozhodlo zapojit občany do rozhodování o osudu kyvadla, monumentu stojícího uprostřed centrálního náměstí.

Havířov: Kyvadlo na náměstí Republiky nechceme
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Uspořádalo anketu, ve které prostřednictvím on-line formuláře, nebo dotazníku v Radničních listech občané do 20. září 2023 hlasovali, zda v rámci rekonstrukce kyvadlo na náměstí Republiky ponechat či odstranit. Havířované rozhodli drtivou většinou hlasů pro odstranění kyvadla z centra města.

Anketa pro širokou veřejnost probíhala od 25. srpna do 20. září 2023 a zúčastnilo se jí 3403 hlasujících. Výsledky jsou víc než jednoznačné, občané si kyvadlo již dále na náměstí Republiky nepřejí. Pro ponechání kyvadla se vyjádřilo 653 osob, naopak pro odstranění kyvadla 2750 osob.

havířov

Město Havířov plánuje revitalizovat veřejné prostranství náměstí Republiky, které si po letech užívání zaslouží obnovu a modernizaci, aby mohlo dál sloužit k setkávání občanů a bylo reprezentativním středobodem města. Pokud půjde všechno podle plánu, práce by mohly začít během roku 2025 a výrazným kompozičním prvkem bude nová zeleň. Součástí komplexní revitalizace bude zejména:

  • rekonstrukce zpevněných ploch
  • mobiliář
  • doplnění zeleně
  • umístění vodního prvku
  • rekonstrukce prostoru v okolí aleje metasekvojí s respektováním jejich vývinu
  • optimalizace sítě veřejného osvětlení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …