Havířov: Rozlehlý park Stromovka projde revitalizací. Nové lávky, vodní plochy i zeleň

21.09.2023 22:31 | Tisková zpráva

Skoro po celé délce Hlavní třídy v centru města Havířova se ve vnitrobloku rozkládá oblíbený park Stromovka. Po letech užívání je však jeho stav již nevyhovující, a proto se vedení města rozhodlo pro nákladnou a kompletní revitalizaci. V plánu je vybudování několika nových vodních ploch, přechodových lávek, relaxačních nebo kulturních zón. Začít s pracemi by se mělo v roce 2025, výše investice bude kolem 50 milionů korun, přičemž většinu nákladů pokryjí dotace z fondů EU.

Havířov: Rozlehlý park Stromovka projde revitalizací. Nové lávky, vodní plochy i zeleň
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Na sklonku letošního roku by se mělo začít pracovat na projektové dokumentaci, která ve Stromovce slibuje velké změny. Kompletní revitalizace oblíbeného lesoparku spočívá zejména v celkovém osvěžení veřejné zeleně, revitalizaci a optimalizaci tras chodníků, veřejného osvětlení, informativních a naučných tabulí, městského mobiliáře, herních a cvičebních prvků, revitalizace pramenišť a doplnění klidových zón. Elegantními a moderními prvky budou nové přechodové lávky, vodní plochy a relaxační či kulturní zóny. Projektová dokumentace bude vycházet ze zpracované urbanistické studie.

„Z parku Stromovka se stane moderní oáza klidu v Havířově,“ slibuje náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec a dodává: „Jak už je veřejnosti známo, máme i další velké plány a nebojíme se je realizovat. Připomenu, že v plánu je revitalizace parku u Kulturního domu Radost a rekonstrukci si zaslouží i náměstí Republiky. Nicméně teď přišel čas seznámit všechny občany se záměrem revitalizace havířovského parku Stromovka, kde potkávám spoluobčany s dětmi, kočárky nebo psy, na koloběžkách, kolech nebo při kondičním běhu. Po letech užívání si zasloužíme Stromovku krásnější a modernější, tak se do toho pustíme. V pondělí 2. října vás společně s kolegy z vedení města budeme čekat v Mobilní radnici na náměstí Republiky, kde vám od 11 do 16:30 odpovíme na všechny vaše dotazy týkající se nejen revitalizace parku Stromovka. Jako potěcha pro oko budou na místě připraveny prezentační panely s vizualizací, jak bude po revitalizaci park vypadat. Jste všichni srdečně zváni, budeme se na vás těšit."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …