Havířov: Na hřišti Nový Svět vzniklo nové graffiti

17.10.2017 16:02

Zkrášlit poškozené mantinely víceúčelového hřiště nástřikem graffiti - to byl úkol, který dostaly děti ze základních uměleckých škol v Havířově.

Havířov: Na hřišti Nový Svět vzniklo nové graffiti
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Graffiti show, při kterém děti tvořily pod dohledem zkušeného graffiti umělce, se uskutečnilo na hřišti v Prostřední Suché v lokalitě Nový Svět v sobotu 14. října. Do tvorby se zapojily také děti z okolních rodinných domků.

Správa sportovních a rekreačních zařízení požádala pro děti ze základních uměleckých škol o pomoc při opravě mantinelů víceúčelového hřiště v Prostřední Suché, které byly poškozeny vandaly. Pod dohledem známého a zkušeného havířovského graffitisty Nikoly Vavrouse a jeho týmu si mladí výtvarníci vyzkoušeli základy tohoto moderního umění. Celkem se akce zúčastnilo přes 20 dětí se svými učitelkami.

"Mantinely víceúčelového hřiště byly poničené vandaly, a proto jsme rozhodli, že ve spolupráci s žáky uměleckých škol budou mantinely nastříkány uměleckým graffiti. Tým sprejerů pod vedením Nikoly Vavrouse udělal stěžejní plochy a připravil základní obrysy jsou pro práci dětí. Některé části mantinelů zůstaly pro volnou tvorbu žáků. Myslím, že na výsledných obrázcích je vidět talent dětí," řekl ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Radomír Kácal.

"Tento projekt ukázal nejen na spolupráci jednotlivých příspěvkových organizací města, ale také pomohl dětem legálně se seznámit s výtvarnou technikou graffiti. Předpokládám, že vyzdobené mantinely se budou všem líbit," uvedla na akci náměstkyně primátorky pro sociální rozvoj Alena Zedníková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…