Havířov: Největší letošní investiční akce - výměna oken v městských bytech spěje do finále

28.10.2017 15:50

Do ukončení stavebních prací zbývá už jen několik týdnů. Harmonogram III. etapy výměny starých oken za nová plastová v městských domech, který odstartoval v březnu, se chýlí k závěru. Hotovo bude do konce listopadu.

Havířov: Největší letošní investiční akce - výměna oken v městských bytech spěje do finále
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Jedná se o poměrně složitý proces s důrazem na kvalitní logistiku harmonogramu prací a kontrolu odvedené práce technickým dozorem MRA, který dohlíží na kvalitu provedení realizačními firmami a jejich subdovateli," uvedl jednatel MRA Jiří Lankočí.

Průběh prací je náročný nejen pro zhotovitele, ale především pro nájemníky bytů. Ti musejí přežít značný diskomfort, stavební ruch, znečištění bytů i společných prostor stavebním materiálem a tolerovat zvýšený pohyb zedníků. "Hrubý úklid provádí realizační firma, zbytek už je na nájemnících. Těšit se však mohou na to, že nová plastová okna jsou těsnější, takže v bytech bude tepleji. Snadnější je čištění a údržba, čímž se výrazně zlepší komfort a estetický dojem bydlení," vysvětlil vedoucí investičně – provozního odboru MRA Marek Klimša.

Od počátku března letošního roku se pracovalo ve více než 40 ulicích, kde mají lidé to nejhorší už dávno za sebou. O to více si už užívají komfortu, který jim překonané nepříjemnosti mnohonásobně vynahradí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…