Havířov: U hlavní pošty bude instalován systém pro monitorování obsazenosti parkovacích míst

17.11.2017 17:59

Na parkovišti u hlavní pošty na Dlouhé třídě bude během sobotního dopoledne umístěno na každé parkovací místo čidlo, které zmonitoruje jeho obsazenost. Čidlo bude komunikovat s informační tabulí, kterou pracovníci městem nasmlouvané firmy umístí na sloup veřejného osvětlení vedle přechodu na Dlouhé třídě u křižovatky s Národní třídou.

Havířov: U hlavní pošty bude instalován systém pro monitorování obsazenosti parkovacích míst
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V následujících dnech pak bude celý systém propojen s mobilní aplikací, díky které budou řidiči moci sledovat obsazenost parkoviště odkudkoliv.

Zřízení parkovacího systému na tomto parkovišti včetně jeho provozování po dobu jednoho roku nabídla městu společnost Master IT, a to bezplatně. Po dobu prvního roku ponese město nálady pouze na úhradu elektrické energie pro provoz zařízení a náklady pro zabezpečení datového přenosu mezi parkovacím systémem a centrálou. Po uplynutí doby 12 měsíců, pokud nedojde k vypovězení smlouvy, bude náklady na provozování systému hradit město.

Během sobotního dopoledne proběhne instalace čidel a informační tabule. Následující týden pak bude v rámci zkušebního provozu odzkoušena funkčnost systému a od pondělí 27. listopadu by měl být parkovací systém spuštěn. Od tohoto dne bude dostupná ke stažení také aplikace, a to jak pro distribuční službu Google Play, tak pro App Store.

Na tomto parkovišti na Dlouhé třídě je celkem 17 parkovacích stání, z toho jsou 2 vyhrazená pro vozidla přepravující osobu zdravotně postiženou.

V současné době je stání na předmětném parkovišti zpoplatněno v době od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. Placení parkovaní probíhá prostřednictvím parkovacího automatu umístěného na tomto parkovišti. Na tomto nebude instalací automatického parkovacího systému nic změněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…