Havířov slavnostně ocenil 54 bezpříspěvkových dárců

07.02.2024 19:26 | Tisková zpráva

Vedení města Havířova každoročně děkuje na slavnostním ocenění dárcům krve za jejich vysoce humánní čin. Za uplynulý rok si ocenění vysloužilo celkem 54 bezpříspěvkových dárců. Společný večer proběhl v havířovském Kině Centrum v pondělí 5. února 2024. Po oficiální části byla pro všechny oceněné a jejich rodiny promítána česká komedie Jedeme na teambuilding s Jakubem Prachařem a Annou Polívkovou v hlavních rolích.

Havířov slavnostně ocenil 54 bezpříspěvkových dárců
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Mezi oceněnými bylo i 4 vícepříspěvkových dárců, kteří absolvovali více než 300 odběrů. Zlatou Jánského plaketu za 40 odběrů dostalo 25 dárců, Zlatý kříž 3. třídy za 80 odběrů 10 dárců, Zlatý kříž 2. třídy za 120 odběrů získali 3 dárci, Zlatý kříž 1. třídy za 160 odběrů obdrželo 6 dárců, Plaketu ČČK Dar krve – dar života za 250 odběrů si odneslo 6 dárců.

„Vedení města Havířova každoročně děkuje na slavnostním ocenění dárcům krve za jejich vysoce humánní čin. Ochotou darovat krev vyjadřují svůj hluboce lidský postoj ke svým spoluobčanům, a za to jim patří dík celé naší společnosti. Děkuji také dárcům budoucím, kteří vyslyší prosby zdravotníků o kritickém nedostatku krve v nemocnicích nejen v našem regionu,“ uvedla náměstkyně pro školství a kulturu Jana Feberová.

Také letos byly oceněným předány poukazy na celoroční bezplatnou přepravu v systému městské hromadné dopravy ČSAD Havířov a permanentky v hodnotě 1 000 Kč na aktivity, akce či služby poskytované příspěvkovými organizacemi města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …