Havlíčkův Brod: Lidé si sami určili nejpalčivější problémy města

18.11.2015 15:28

Město Havlíčkův Brod již druhým rokem realizuje projekt místní Agenda 21. Jeho nedílnou součástí je aktivní zapojení veřejnosti nejen do kulturních, sportovních či osvětových akcí, ale i do rozhodování o celkovém rozvoji města.

Havlíčkův Brod: Lidé si sami určili nejpalčivější problémy města
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Dne 16. září 2015 se v Hotelu Slunce uskutečnilo veřejné Fórum, ze kterého vzešly náměty obyvatel na zlepšení života ve městě. Setkání se konalo za přítomnoti vedení města, vedoucích jednotlivých odborů městského úřadu, ředitelů místních škol a ředitelů organizací zřizovaných či zakládaných městem, zástupců neziskových organizací působících ve městě, zástupců podnikatelské sféry, aktivních občanů i široké veřejnosti.

Veřejnost diskutovala u sedmi tematicky zaměřených stolů. Hlavním společným výstupem byla formulace deseti zásadních problémů z pohledu veřejnosti. Všechny problémy, o kterých přítomní v sále hlasovali, byly zařazeny do ankety. Ta nakonec ověřila, zda je stejně vnímá i široká veřejnost. Anketní lístek byl uveřejněn v Havlíčkobrodských listech a zároveň bylo možné vyplnit anketu on-line na webu města. Celkem se sešlo 1 221 hlasů. Následně byly všechny výsledky sečteny a zpracovány.

Konečným výstupem jsou ověřené problémy města Havlíčkův Brod, které byly předloženy radě města. Ta následně stanoví odpovědným osobám úkoly k řešení těchto problémů. Jako dva největší se pole obyvatel jeví absence jihovýchodního obchvatu města a problém parkování ve městě. Komplexní výsledky veřejného Fóra jsou zveřejněny na webu města pod místní Agendou 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…