Kaňkovský (KDU-ČSL): Stavba kamenného hospice slavnostně zahájena

15.11.2022 5:35

Již na konci října byla zahájena stavba Lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě, jenž poslouží pro péči o těžce nebo nevyléčitelně nemocné v terminálním stádiu.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Stavba kamenného hospice slavnostně zahájena
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Jediné zařízení tohoto typu v Kraji Vysočina, 18 lůžek pro dospělé klienty a dva pokoje pro děti, zázemí pro rodinné příslušníky - to vše by mělo vedle havlíčkobrodské nemocnice stát v roce 2024. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí

Zajisté si vzpomenete, že právě otázka lůžkového hospice byla pro nás nesmírně důležitá a jednalo si o jedno z hlavních témat, se kterým jsme před více než dvěma lety šli do krajských voleb. Proto máme nesmírnou radost, že dnes byla stavba slavnostně zahájena!

„Hluboká radost a velké poděkování dnes směřuji všem, kteří se zasloužili o to, že byla oficiálně zahájena stavba lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě. Na prvém místě musím jmenovat paní doktorku Ludmilu Novotnou a celý tým ze spolku Mezi stromy - lůžkový hospic pro Vysočinu. Měl jsem možnost po většinu doby s nimi spolupracovat a hluboce se skláním před jejich obětavostí, zarputilostí a trpělivostí, s jakou svoji vizi lůžkového hospice nesli přes mnohá úskalí a přechodné neúspěchy. Obrovský dík také patří vedení Kraje Vysočina v čele s hejtmanem Vítězslavem Schrekem, vedení města Havlíčkův Brod, vedení Nemocnice Havlíčkův Brod, řadě podporovatelů a také dárců, kteří přípravu hospice finančně i jinak podporovali a podporují,'' sdělil poslanec a krajský zastupitel Vít Kaňkovský.

S poděkováním se připojila též předsedkyně klubu krajských zastupitelů KDU-ČSL Marie Dudíková: „Velký dík patří poslancům, senátorům i krajským zastupitelům za KDU-ČSL, kteří výstavbu hospice v našem kraji dlouhodobě podporovali. Za všechny bych ráda jmenovala zejména poslance MUDr. Vítka Kaňkovského za jeho neúnavnou pomoc a podporu této stavby, která by měla začít sloužit klientům v roce 2024. Kéž se dílo vydaří!''

Obrovské díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…