Havlíčkův Brod je stříbrný ve třídění odpadů

17.12.2017 14:52

Havlíčkův Brod si letos odvezl stříbro z vyhodnocení krajské soutěže ve třídění odpadů „My třídíme nejlépe“v kategorii měst nad 10 tis. obyvatel.

Havlíčkův Brod je stříbrný ve třídění odpadů
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo na začátku prosince v Panském dvoře v Telči. Zásadním kritériem pro hodnocení v hlavní soutěži bylo množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Posuzována byla navíc i hustota sběrné sítě nebo sběr kovových odpadů. Hodnocení zahrnovalo období dvanácti měsíců, a to od začátku loňského října do konce letošního září. Finanční odměna, kterou převzali zástupci havlíčkobrodské radnice, činila 30 tis. Kč. „Havlíčkův Brod se zabývá separací odpadů ve větší míře od devadesátých let. Naše poděkování patří občanům i podnikatelům, kteří odpad svědomitě třídí. Finanční hotovost, kterou jsme za druhé místo získali, budeme investovat do dalšího zlepšení systému nakládání s odpady,“ řekl místostarosta města Havlíčkův Brod Čeněk Jůzl. Po loňském třetím místě dosáhl Havlíčkův Brod zlepšení. Jde o nejlepší umístění ve srovnání s velikostí bývalých okresních měst. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…